Runde za povijest / Borba kojom je Joshua poslao Klička u mirovinu: prisjetite se ključnih trenutaka

Boks kakav se dugo ne pamti, borba kao u stara dobra vremena... Takav je bio jučerašnji sraz titana Anthonya Joshue i Vladimira Klička na londonskom Wembleyu.

30.4.2017.
19:10
VOYO logo

5. runda 41-godišnji Vladimir Kličko prvi put je na podu. Sudac broji, ali Anthony Joshua toliko se ispuhao da nema snage završiti legendarnog Ukrajinca.

Runda 6. oporavljeni Kličko senzacionalno uzvraća. Sjevnuo je desni direkt i Joshua je u nokdaunu. Sudac opet broji. Kličko je želio završiti posao, ali Joshua je nekako preživio do kraja šeste runda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda zatišje do 11. runde u koju Kličko neoprezno ulazi i Britanac drugi put u meču upsjeva otvoriti suparnika. Kličko je uzdrman, a iz Joshuina korenera povik 'You 'v got him'.

I onda aperkat koji je Klička poslao u mirovinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki Ukrajinac i drugi put se uspio podići, ali više ne i oporaviti. Ubrzo je opet završio na podu, sudac mu je pružio još jednu priliku nakon trećeg ustajanja, ali priči je bio kraj. Anthony Joshua novi je kralj teške kategorije.

"Govorio sam svima da će ovo biti boksački klasik, a da će bolji pobjediti. U boksu nema kompliciranja, svatko ovo može napraviti. Svatko. Samo si morate zadati ciljeve, sve je u karakteru. Kao i u životu. Zadate si cilj i onda kopate, kopate i kopate do kraja", izjavio je Joshua nakon meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužno je bilo nakon svega vidjeti velikog Klička koji je znao da je ovo kraj, iako je ostavio malo odškrinuta vrata.

"Naravno da smo u ugovor stavili i revanš, ali sada moram analizirati što se dogodilo. I ja sam uživao kao i vi večeras, ali želio sam podići ruke nakon svega, čestitam Joshui koji je odnio naslov", rekao je Kličko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua se okitio s tri pojasa. Obranio je svoj po IBF-u, a odnio je i WBO i IBO pojaseve i postao novi vladar teške kategorije.

"Ovo je bio samo meč, ali puno više je u treningu. To je način života, trening i vojnička disciplina. Ako ne živite tako ne možete do uspjeha", objašnjava Joshua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Era Vladimira Klička definitivno je završila. Sinoć je poput poraženog starog lava gledao, kako što prije otići s Wembleya nekamo na osamu daleko od svega...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo