CIJELO VRIJEME BIO UZ NJIH / Primarijus Bahtijarević za RTL otkrio nepoznate detalje o 52 dana s Vatrenima

Bahtijarević nikad, kaže, nekomu od 54 godine ne bi preporučio ono što je on radio tijekom dočeka reprezentacije

18.7.2018.
22:45
VOYO logo

Poseban doček nakon povratka iz Rusije imao je i liječnik reprezentacije. Primarijusa Zorana Bahtijarevića njegova je ekipa u bolnici iznenadila u operacijskoj dvorani gdje su mu i zapjevali. On je za RTL otkrio dosad nepoznate detalje o 52 nezaboravna dana s Vatrenima.

"Ja sam se zapravo zadržao na telefonu i onda je netko dotrčao i rekao 'doktor Bahtijarević molim vas hitno u salu' i ja sam potrčao prema sali i kad sam ušao unutra su zapjevali: Nije u šoldima sve, neka te tu kraj mene . Predivno. Evo, sad gubim glas", ispričao nam je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prepun masnica, ali presretan.Zoran Bahtijarević nikad, kaže, nekomu od 54 godine, koliko i sam ima, ne bi preporučio ono što je on radio tijekom dočeka reprezentacije. Ali, emocije su ga slomile. Plakao je, kaže, od Plesa do Lisinskog. 

"Pogledajte mi ruke, od vješanja po ogradi, od padanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosan je, kaže, što nijednu utakmicu nisu slagali liječnici nego izbornik jer su zajedno sa fizioterapeutima i kondicijskim trenerom uspjeli sve vatrene držati zdravima. Najzaslužniji su, kaže, ipak sami igrači. Njihova želja bila je jača od svega. 

"Evo ja se sada ježim, svaki puta prije utakmice Luka Modrić je rekao da to radimo za onaj narod koji nas čeka i koji nas gleda. I oni su to stvarno radili za narod".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa su tako nastupali i s ozljedama i nakon visokih temperatura. Ivan Rakitić noć prije polufinala imao je temperaturu 39.5. 

"Gro plan pokaže Rakitićevo blijedo lice sa podočnjacima, a ja pomislim: Bože, što sam učinio. A onda on odigra jednu od najboljih utakmica u životu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 52 dana koliko su proveli zajedno, Bahtijarević tvrdi, nije bilo nijedne trzavice. 

"Od onog toplog spadala Vrsaljka do Lovrena koji je uvijek spreman za šalu, do Mandže, iza čijeg namrgođenog lica se krije najtoplije srce na svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 A takvo srce, tvrdi, ima i izbornik Dalić. 

"On je dobrog i mekog srca, ali samo budala, a neki su to i osjetili, može njegov dobar odgoj, njegovu pristojnost, njegovu mirnoću zamijeniti za slabost":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojmovi se još dugo neće slegnuti, ali raditi se mora. A poseban je gušt vidjeti smiješak na licima malenih pacijenta u Klaićevoj kad se fotografiraju sa srebrom oko vrata. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo