vrhunski GT-R Nismo / Premijera Nissanovog superautomobila u Ženevi

Image
Foto: nissan

Razvijan, ugađan i usavršen tijekom opsežnih ispitivanja u Europi, Nissan GT-R Nismo vraća se radi europske premijere na ovogodišnjem Ženevskom sajmu automobila 4. ožujka.

18.2.2014.
9:35
nissan
VOYO logo

Prožet naslijeđem legendarne svjetske automobilističke ekipe Nismo, vrhunski je GT-R ponajprije trkaći model s „tvornički ugođenim” dinamičkim obilježjima superautomobila, revolucionarno unaprijeđenom aerodinamikom i iznimno točnim upravljanjem.

Nissan GT-R već se potvrdio kao jedan od najuspješnijih superautomobila u svijetu automobilizma, a sada je Nissan razvio vrhunski GT-R oslonivši se na desetljeća Nismova trkaćeg iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nissan GT-R Nismo krasi ekskluzivan izgled vođen dugovječnom trkaćom filozofijom da oblik mora slijediti svrhu. Ima mnogobrojne tehnologije nadahnute automobilizmom koje mu poboljšavaju radna obilježja optimiranom aerodinamičnošću i prilagođenim ovjesom te pogonskim sklopom, stvarajući dobro uravnotežen stroj koji se dobro snalazi na cesti i na stazi.

Već je dostupan u Japanu, a u Europi će se moći kupiti od rujna. Upotpunjujući autentično japansko automobilističko naslijeđe, vrhunski novi GT-R korijene ima i u Europi. Ondje je, naime, točnije na glasovitoj Nordschleife njemačkog Nürburgringa, koju općenito smatraju jednom od najizazovnijih staza na svijetu, bio razvijan i ispitivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da mu je vrijeme kruga 7:08.679, možemo sa sigurnošću reći da je Nissan GT-R Nismo vlasnik rekordnog vremena kruga na Nordschleife za serijske automobile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo