UOČI SNJEŽNE KRALJICE / Predvodnik novog vala Filip Zubčić za RTL poručuje: 'Stotinke me dijele od postolja'

Hrvatski skijaši nižu treninge na crvenom spustu. Jer, nova Snježna kraljica je iza ugla

27.12.2019.
16:27
VOYO logo

Zagrebačko Sljeme bijeli se samo na skijaškojstazi i to je bilo dovoljno za paljenje zelenog svjetla potrebnog da bi se održala Snježnakraljica.

Hrvatski skijaši su već gore, a predvodnik novog vala Filip Zubčić za RTL poručuje - stotinke me dijele od postolja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan po jedan, na Božić, na Štefanje, kada god treba. Hrvatski skijaši nižu treninge na crvenom spustu. Jer, nova Snježna kraljica je iza ugla. Staza možda ne izgleda idealno, ali kada se na nju stane, straha nema, pa je utrka i službeno prije nekoliko sati dobila zeleno svjetlo.

"U ovakvim vremenskim uvjetima, uz ovakve temperature pripremit stazu na ovakav način, mi smo danas imali trening šest rundi, staza je fenomenalna", kaže EliasKolega, 16. slalomaš svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko skijanje ušlo je u novu eru. Bez predvodnika iz obiteljiKostelić, ali s mladošću koja obećava. Plasmani među 20 postali su redoviti, Istok Rodeš, Elias Kolega, Matej Vidović... budućnost su slaloma.

"Nadam se da svima postaje malo zanimljivije, ovako kad nam ide. Mislim da ove godine možemo još jednu stepenicu više ići", govori Matej Vidović, 15. na Snježnoj kraljici 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine su trojica Hrvata na Snježnoj kraljici završila među 20 najboljih. Ove godine?

"Vjerujem da mogu to ponoviti, a uskoro su spremni i za korak više, a to su postolja", smatra Vedran Pavlek, direktor skijaške reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima, nekako se najviše očekuje od Filipa Zubčića. Možda ne u slalomu, ali u veleslalomu je ove godine dvaput završio među deset najboljih.

"Svaku trku sam sve bliže i bliže vrhunskim rezultatima, stotinke me dijele. To su sve one nijanse koje će se kad-tad poklopiti i ja mislim da bi ubrzo mogao već biti i na postolju, što je i neki cilj za ovu sezonu i onda početi pobjeđivati", tvrdi Zubčić, 14. veleslalomaš svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Stotinke ga dijele od postolja, a milimetri su ga dijelili od tragedije prije nekoliko dana. Zubčićev trenutak straha zbog neopreznog šetača u ciljnoj ravnini u talijanskoj Alta Badiji obišao je svijet. Sreća da je jedina posljedica nakon svega bila tek mala škola hrvatskog jezika.

"Malo sam se stiltao, ali puno je opasnije to izgledalo na televiziji. Jer ja sam morao malo promijeniti liniju i sigurno sam tu malo izgubio, ali puno je gore izgledalo na televiziji nego meni u glavi. Ja sam se snašao dosta brzo. Uspio sam ga izbjeći i nije se dogodilo... ma strgao bi čovjeka sigurno, a možda bi i sebe ozlijedio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako, bez ozljeda, mladi i moćni, Hrvati čekaju 4. i 5. siječnja za novi show u Zagrebu. Šestorica Hrvata i dvije Hrvatice pred domaćom publikom s nadom u vrhunski rezultat.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo