Krece najsnaznija vaterpolska liga u Europi!

Na konstituirajucoj sjednici odrzanoj u Zagrebu osnovana je nova regionalna vaterpolska liga u kojoj ce se klubovima iz dosadasnje Triglav Jadranske lige prikljuciti i cetiri najbolja kluba iz Srbije.

5.9.2014.
17:03
VOYO logo

Za predsjednika novoformirane lige, kvalitetom najjace u Europi, izabran je dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukic, a dopredsjednici ce biti predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapic, predsjednik skupstine Vaterpolo saveza Crne Gore Duro Maric i predsjednik Vaterpolo saveza Slovenije Rok Vehovec.

Ligu ce u prvoj sezoni, koja ce zapoceti 4. listopada, ciniti osam hrvatskih klubova, cetiri srpska predstavnika, tri crnogorska i mariborski Branik kao predstavnik Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubovi ce biti podijeljeni u dvije skupine. Zdrijebom je odluceno da ce se u skupini A natjecati rijecko Primorje, zagrebacka Mladost, Budva, splitski POSK i Jadran, mariborski Branik, kragujevacki Radnicki i beogradski Partizan, dok ce skupinu B ciniti dubrovacki Jug, Jadran iz Heceg Novog, splitski Mornar Brodospas, kotorski Primorac, zagrebacki Medvescak, Opatija, beogradska Crvena zvezda i novosadska Vojvodina.

U prvom dijelu natjecanja klubovi ce odigrati 14 kola unutar skupina. Po zavrsetku ce cetiri prvoplasirane momcadi iz svake skupine formirati novu skupinu u kojoj ce biti odigrano dodatnih osam kola, a bit ce formirana i skupina klubova koji ce u prvom dijelu biti plasirani od 5. do 8. mjesta. O pobjedniku lige ce, nakon druge faze natjecanja, odlucivati cetiri najbolje plasirane momcadi na Final Fouru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sljedece sezone regionalna liga bi trebala biti podijeljena na dva kvalitativna razreda, A-1 i A-2 ligu, koje bi bile formirane na osnovi rezultata iz ove sezone. Tako bi A-1 ligu cinilo deset najbolje plasiranih klubova, dok bi se ostali natjecali u A-2 ligi, kojoj ce vjerojatno biti prikljuceno jos nekoliko klubova iz Srbije.

Jos nije poznato gdje ce biti sjediste lige, ni hoce li biti osnovana posebna tvrtka koja ce ligom upravljati. Vodstvo lige je u pregovorima s nekoliko televizijskih kuca za prava prijenosa. Generalni sponzor lige je Triglav osiguranje, s kojim petogodisnji ugovor, prenesen iz bivse Jadranske lige, vrijedi do travnja 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjecam veliko zadovoljstvo sto smo uspjeli napraviti najjacu ligu u Europi. Svi srpski klubovi su bili jedinsvteni, zeljeli su uci u ovu ligu. Trudit cemo se da i organizacija lige bude vrhunska. Vjerujem da cemo kroz ovu ligu stvarati buduce sampione kakvih je na ovim prostorima vec bilo", izjavio je predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapic.

"Ova liga se moze nadati dobrom pocetku i da ce pridonijeti dizanju vaterpola na jos jedan veci nivo. Treba iskoristiti ovaj medijski trenutak. Ako ne moze ovakva liga, onda ne znam kakva moze pobuditi interes kod ljudi. Perspektiva vaterpola na ovim prostorima bi kroz ovu ligu trebala biti jos bolja", misljenje je predsjednika skupstine Vaetrpolo saveza Crne Gore Dure Marica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ulaskom Srbije, koja nam znacajno povecava marketinsko trziste, ulaskom jedne TV kuce, nadam se da ce biti stvoreni preduvjeti da mozemo pomoci klubovima u pokrivanju troskova sudjelovanja u samoj ligi. Glavna pitanja smo definirali, otklonili sve nejasnoce i punim jedrima mozemo krenuti u novu natjecateljsku sezonu s uredno postavljenim ambicijama i za ono sto nas ocekuje u godinama koje slijede", zakljucio je Perica Bukic, predsjednik nove Triglav regionalne vaterpolske lige.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo