Još malo pa premijera / Predstavljamo Hondu NSX Concept GT

Image
Foto: honda

NSX Concept GT – automobil za utrke, predstavljen je javnosti na stazi Suzuka, u petoj rundi GT500 klase Super GT serije, dok se prvi serijski primjerci očekuju 2015. godine

26.8.2013.
12:09
honda
VOYO logo

Novi automobil za utrke NSX projektiran je na NSX konceptu, slijedećoj generaciji super automobila koji je premijerno prikazan u siječnju 2012. godine na internacionalnom sajmu automobila u Detroitu.

NSX Concept GT usklađen je s propisima za 2014. godinu Japanske Automobilističke Federacije, a pokreće ga 2.0 turbo, centralno smješteni agregat s direktnim ubrizgavanjem, četiri cilindra i hibridnim pogonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karoserija je proširena dodavanjem aerodinamične opreme koja uključuje veliko stražnje  krilo, prednji spojler od karbonskih vlakana, bočne otvore za ventiliranje.  Vozilo je dodatno značajno spušteno i opremljeno Bridgestone pneumaticima.

Prototip NSX modela čija će se serijska verzija naći u prodaji 2015. godine prvi put se pojavio na stazi za utrke u okviru takmičenja “Mid-Ohio Indy 200” u Sjedinjenim Američkim Državama 4. kolovoza ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike