Zahvale paraolimpijcima / Predsjednik sabora Jandroković: 'Želimo da se država što više uključi u razvoj paraolimpijskog sporta'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u utorak izaslanstvo Hrvatskog paraolimpijskog odbora i hrvatske atletske reprezentacije osoba s invaliditetom koja je na Svjetskom prvenstvu u Londonu osvojila pet medalja

25.7.2017.
17:12
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

"Čestitao sam im na rezultatima ostvarenim na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu gdje su osvojili pet medalja. To je nastavak sjajne tradicije Hrvatskog paraolimpijskog odbora i velika mi je čast bila pozdraviti te ljude koji pokazuju kako se i u teškim životnim situacijama može pronaći smisao, te kako se velikom željom i borbom mogu ostvariti sjajni rezultati. Također, željeli smo skrenuti pozornost na te sjajne ljude koji promiču ugled Hrvatske u svijetu", izjavio je predsjednik Hrvatskoga sabora.

Na Svjetskom atletskom prvenstvu osoba s invaliditetom u Londonu (14-23. srpnja) Mikela Ristoski osvojila zlato u skoku dalj, a Zoran Talić bio je srebrni dalju. Miroslav Petković osvojio je srebro u disku, dok su Ivan Katanušić i Velimir Šandor u bacanju diska bili brončani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarali smo o njihovim iskustvima, ali i problemima koje imaju. S obzirom na veliki broj sportaša i sjajne rezultate, želimo da se država što više uključi u razvoj paraolimpijskog sporta, da se osigura logistika, dvorane i tereni za trening, posebno atletičarima koji su perjanica paraolimpijskog sporta", dodao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo