Kaznu DOBILA I OLIMPIJA / Predinu za udaranje suca doživotna zabrana

Image
Foto: YouTube

KK Olimpija je najavila žalbu zbog odluke da iduće tri utakmice moraju igrati pred praznim tribinama, a Predinu je izrečena doživotna zabrana dolaska na sve utakmice eurolige i europskog kupa.

27.2.2014.
11:23
YouTube
VOYO logo

Zbog incidenta poslije utakmice u europskom kupu s ukrajinskim klubom Budivelnik ljubljanski košarkaški klub Olimpija kažnjen je s 25.000 eura odlukom disciplinske arbitraže, a pjevač Zoran Predin koji je izazvao incident, kažnjen je zabranom ulaska na sve utakmice eurolige i europskog kupa.

S 3.000 eura kažnjen je i trener Olimpije Aleš Pipan zbog nepoštovanja sudaca na utakmici. Klub će sljedeće tri utakmice europskog kupa morati igrati pred praznim gledalištem, na što je najavio žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnu kaznu dobio je i izazivač incidenta Zoran Predin kojemu je direktor natjecanja Jordi Bertomeu izrekao doživotnu zabranu ulaska na sve utakmice eurolige i europskog kupa.

Incident se je dogodio prošlog tjedna na utakmici u dvorani Stožice koja je završena porazom domaćih košarkaša s 83:87. Predin, koji je čest gost utakmica ljubljanskih košarkaša, nakon završene utakmice fizički je napao jednog od sudaca udarivši ga šakom u glavu. Nakon toga se za svoj čin opravdao sucima i publici, rekavši da je postupio u afektu i da nije bio svjestan što radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpija je najavila da će uložiti žalbu na odluku da iduće tri utakmice mora odigrati pred praznim tribinama.

Novčanu kaznu u toj visini smo očekivali, ali ćemo se žaliti na kaznu zabrane igre pred publikom na tri utakmice, rekao je direktor Olimpije Matevž Zupančič, dodavši da igranje pred praznim tribinama ne bi bilo ni u čijem interesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislimo da tu kaznu nismo zaslužili. Incident nije izazvala naša publika niti klupsko osoblje nego pojedinac koji je i javno preuzeo svu odgovornost", rekao je Zupančič dodavši da očekuje da će kazna klubu biti ublažena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike