KLADIONIČARSKA AFERA / Pozvao Platinija na bjelovarski sud

Image

Bruno Marić se 2010. našao u središtu kladioničarske afere u kojoj je bio osumnjičen za namještanje. Od UEFA-e traži naknadu od 7,5 milijuna kuna jer protiv njega nisu ponudili dokaze ili se javno ispričali.

21.5.2012.
16:02
VOYO logo

ZAGREB - Bjelovarski nogometni sudac BrunoMarić koji od Europske nogometne federacije (UEFA) potražuje milijun eura odštete u ponedjeljak je na bjelovarskom sudu kao svjedoke u tom slučaju predložio čelnike UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Zahtjev da na bjelovarskom sudu svjedoče predsjednik Europske nogometne federacije MichelPlatini te još neki UEFA-ini dužnosnici, ali i predsjednik HNS-a VlatkoMarković te glavni tajnik ZorislavSrebrić na prvom je ročištu iznio Marićev odvjetnik VladimirGredelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sud o tome još nije odlučio jer je odvjetnik UEFA-e prigovorio mjesnoj nadležnosti, ističući da se parnica treba voditi u Zagrebu ili Daruvaru, kazao je Gredelj.

Dodao je da bi sud o nadležnosti trebao odlučiti u narednih nekoliko dana, kada će utvrditi i konačnu listu svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić se 2010. našao u središtu kladioničarske afere u kojoj je bio osumnjičen za namještanje prve utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa iz 2009. Tijekom istrage ga je ispitao kontroverzni Uefin istražitelj RobinBokšić koji je kasnije dobio otkaz, dok je šef Uefine Disciplinske komisije PeterLimacher podnio ostavku.

Naknadu od 7,5 milijuna kuna Marić je zatražio jer krovna europska nogometna organizacija protiv njega nije ponudila dokaze ili se javno ispričala, što je tražio prije tužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov odvjetnik je tada tvrdio da je Marić zbog Bokšića i Limachera diskreditiran kao čovjek i nogometni sudac.

Gredelj je kazao da je svjedočenje Markovića i Srebrića na sudu zatražio kako bi se utvrdilo jesu li oni pozvali Robina Bokšića u Hrvatsku, je li došao sam ili po nalogu UEFA-e. Od suda su zatražili i korespondenciju između HNS-a i UEFA-e o ovom slučaju koje im je HNS, kako tvrdi, odbio dragovoljno predati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo