POZNATO KAD JE ŽDRIJEB ZA OLIMPIJSKI TURNIR U KOŠACI: / Hrvatska već zna tko joj stoji na putu do Tokija, a evo tko joj prijeti ako se plasira

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Već su se plasirali Španjolska, Francuska, SAD, Argentina, Australija, Nigerija, Iran i domaćin Igara

29.1.2021.
15:44
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Ždrijeb za olimpijske turnire za košarkaše i košarkašice u Tokiju bit će održan u utorak, 2. veljače u sjedištu FIBA-e u Miesu.

Ždrijeb će, zbog pandemije koronavirusa, biti održan iza zatvorenih vrata, uz prijenos na YouTube kanalu i društvenim mrežama FIBA-e, a početak je predviđen za 10,30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U oba ždrijeba će reprezentacije biti podijeljene u tri grupe po četiri sudionika, s tim da samo u jednoj mogu biti dvije europske zemlje, dok će ostale reprezentacije s istih kontinenta biti razdvojene.

Što se tiče ždrijeba za košarkaše u prvom šeširu su SAD, Španjolska i Australija, u drugom Argentina, Francuska i pobjednik kvalifikacijskog turnira u Beogradu. U trećem šeširu su pobjednici kvalifikacijskih turnira u Kaunasu, Victoriji i Splitu, dok su u četvrtom šeširu Nigerija, Iran i Japan. Kvalifikacijski turniri su na rasporedu od 29. lipnja do 4. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split domaćin

Split je domaćin kvalifikacijskog turnira na kojem će uz hrvatske košarkaše u istoj skupini prvog kruga igrati Brazil i Tunis, a u drugoj skupini su Rusija, Njemačka i Meksiko. Dvije najbolje reprezentacije plasirat će se u polufinale, a samo će pobjednička reprezentacija svakog od četiri turnira izboriti mjesto među 12 reprezentacija koje će zaigrati na Olimpijskim igrama u Tokiju

Na olimpijski turnir za košarkaše u Tokiju su se već plasirali Španjolska, Francuska, SAD, Argentina, Australija, Nigerija, Iran i domaćin Igara, dok su u ženskoj konkurenciji nastup na OI osigurali Japan kao domaćin, Nigerija, Kanada, SAD, Portoriko, Kina, Japan, J. Koreja, Belgija, Francuska, Srbija, Španjolska i Australija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo