Povijesni transfer: Sponzor ih natjerao da ga kupe

Image
Foto: AFP

Zhang Chengdong (26) ući će u povijest kao prvi Kinez koji je zaigrao u prvoj španjolskoj nogometnoj ligi nakon što je kineski sponzor naredio madridskom klubu Rayo Vallecanu njegovo dovođenje.

6.7.2015.
19:49
AFP
VOYO logo

Informatička kompanija Qbao dat će oko 1.2 milijuna eura godišnje klubu iz radničke četvrti Vallecas kako bi na svojim dresovima nosio njeno ime, no u ugovoru stoji i da mora dovesti nekog kineskog igrača.

S obzirom na visoku kvalitetu španjolske lige malo je mjesta na kojima Kinezi mogu igrati, no četvrt Vallecas gdje se među radničkim zgradama od crvene opeke nalaze i brojne kineske trgovine čini se pravo odredište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zhang Chengdong, koji od 2013. igra za kinesku momčad Peking Guoan, trebao bi se uskoro pojaviti na jugoistoku Madrida. On već ima iskustva u europskom nogometu budući da je 2011. igrao za portugalsku União Leiriu, a 2012. za Beira-Mar također iz Portugala.

Iz Beira-Mara je otišao u trenutku kada je ondje iz Dinama došao portugalski branič Tonel, jedan od najboljih Dinamovih stranaca ikad. Prije nego se vratio u Kinu, Chengdong se okušao u njemačkom Eintrachtu iz Braunshweiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo