Play ponuda

Povijesni transfer: Sponzor ih natjerao da ga kupe

Image
Foto: AFP

Zhang Chengdong (26) ući će u povijest kao prvi Kinez koji je zaigrao u prvoj španjolskoj nogometnoj ligi nakon što je kineski sponzor naredio madridskom klubu Rayo Vallecanu njegovo dovođenje.

6.7.2015.
19:49
AFP
Play ponuda

Informatička kompanija Qbao dat će oko 1.2 milijuna eura godišnje klubu iz radničke četvrti Vallecas kako bi na svojim dresovima nosio njeno ime, no u ugovoru stoji i da mora dovesti nekog kineskog igrača.

S obzirom na visoku kvalitetu španjolske lige malo je mjesta na kojima Kinezi mogu igrati, no četvrt Vallecas gdje se među radničkim zgradama od crvene opeke nalaze i brojne kineske trgovine čini se pravo odredište.

Zhang Chengdong, koji od 2013. igra za kinesku momčad Peking Guoan, trebao bi se uskoro pojaviti na jugoistoku Madrida. On već ima iskustva u europskom nogometu budući da je 2011. igrao za portugalsku União Leiriu, a 2012. za Beira-Mar također iz Portugala.

Iz Beira-Mara je otišao u trenutku kada je ondje iz Dinama došao portugalski branič Tonel, jedan od najboljih Dinamovih stranaca ikad. Prije nego se vratio u Kinu, Chengdong se okušao u njemačkom Eintrachtu iz Braunshweiga.

Play ponuda
Play ponuda