POTRESNA ISPOVIJEST MARADONINOG BLISKOG PRIJATELJA: / 'Bio je umoran, više nije htio živjeti...'

Image
Foto: Profimedia

Maradona se smatra najboljim igračem u povijesti nogometa

27.11.2020.
14:44
Profimedia
VOYO logo

Legendarni Argentinac i ponajbolji nogometaš u povijesti Diego Armando Maradona (60) preminuo je ove srijede zbog plućnog edema, a u u njegovoj zemlji je zbog toga proglašena trodnevna žalost.

Image
MODRIĆ SE EMOTIVNO OPROSTIO OD MARADONE: /

'Genije nogometnog svijeta, najveći si od svih...'

Image
MODRIĆ SE EMOTIVNO OPROSTIO OD MARADONE: /

'Genije nogometnog svijeta, najveći si od svih...'

Lijes s Maradoninim tijelom bio je izložen u predsjedničkoj palači, ispred koje se stvorio kilometarski red koji se pružao kroz 20 gradskih blokova, a nebrojeni nogometaši, treneri i nogometni uglednici su poslali svoje poruke kojima su se oprostili od legendarnog Diega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Diego Maradona

Maradona je početkom studenog završio u bolnici, a zbog krvarenja u mozgu hitno je operiran. "Mali zeleni" se, barem je tako izgledalo, sjajno i brzo oporavio. Međutim, u bolnici su mu dijagnosticirani i znakovi apstinencijske krize zbog čega je i oporavak došao pod znak pitanja te je prebačen u dobro čuvanu ekskluzivnu kliniku za odvikavanje u okolici Buenos Airesa.

Buran život

Prije desetak dana je oporavak nastavio kod kuće, međutim, u srijedu je preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najvećih nogometaša koje je svijet ikad vidio, pretrpio je i bezbroj neuspjeha i skandala tijekom godina koji su prijetili da će zauvijek okaljati njegovo nasljeđe.

No, kao što je i sam Maradona izjavio, lopta se ne može zaprljati. Bez obzira na sve njegove incidente, ludorije, te probleme s alkoholom i drogom, on je ostao fascinantna figura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Diego je prestao biti Diego'

"Vodi se istraga oko Diegove smrti, ljudi upiru prstima u ono što se moglo učiniti, ali to je nešto što se može primijeniti na njegov cijeli život. Diego je cijeli svoj život bio sam, ljude je samo zanimao Maradona. Diego je prestao biti Diego kad je napunio 17 godina. Bilo se jako teško nositi s njim kao osobom jer je bio jako krhak, pun nesigurnosti, skroman i dobra osoba. Imam 20 godina lijepih sjećanja s njim", rekao je Maradonin dobar prijatelj Stefano Ceci za Radio Kiss Kiss.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedavno se potpuno opustio, i mentalno i fizički. Mislim da je bio umoran i pustio je da umre jer više nije htio živjeti. Kaos koji se događao u njegovoj obitelji značio je da Diego nikada nije imao mira. Čak i sada kada je mrtav, oni još uvijek čupaju kosu jedni drugima", rekao je Ceci i zaključio:

"Sad barem može biti s onima koje je najviše volio, majkom i ocem. Sada Diego ima mir."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo