ponovno bez eura / Poraz mlade Hrvatske u Vinkovcima, Engleska ipak prejaka

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija (U-21) nije se uspjela plasirati na završnicu Eura 2015. nakon što je u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija u Vinkovcima izgubila od Engleske sa 1-2.

14.10.2014.
20:18
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija (U-21) nije se uspjela plasirati na završnicu Eura 2015. nakon što je u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija u Vinkovcima izgubila od Engleske sa 1-2 (1-1). I u prvoj utakmici u Wolverhamptonu Englezi su slavili sa 2-1.

Počelo je sa dvije stopostotne prilike. Prvu je imala Hrvatska u 3. minuti kada je Miloš projurio po desnom boku i dobro ubacio, a Pašalić sa pet metara pogađa golmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije minute kasnije Kane je mogao zabiti, ali Livaković je bio na mjestu.

Engleska je povela u 9. minuti. Korner je izveo Carroll, a stoper Liam Moore neometan na prvoj vratnici pogođa mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga uslijedilo je pola sata "uspavanke", da bi u 38. Hrvatska izjednačila. Bradarić je dugom loptom pronašao Marka Livaju na vrhu kaznenog prostora, Livaja je odlično uštopao i zabio za 1-1.

U drugom poluvremenu igra Hrvatske bila je još bezidejnija negoli u prvih 45 minuta. Gledali smo preskakanje igre, što je Englezima savršeno odgovaralo, te jalove individualne pokušaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednički gol za Englesku zabio je u 73. minuti Will Hughes, koji je iskoristio smušenost hrvatske obrane i iz teške situacije pogodio je mrežu.

Imali su Englezi još dvije odlične prilike, u 58. je loše pucao Kane, a u 59. minuti Berahino je sa deset metara iskosa pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski mladi nogometaši su zadnji puta igrali na završnici Eura u ovom uzrastu prije jedanaest godina.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo