Pomahnitali McGregor / Zvijezda UFC-a izazvao nerede u New Yorku: 'Ovo je najodvratnija stvar u povijesti UFC-a'

Image
Foto: AP

Pretpostavlja se da je meta pomahnitalog McGregora bio Khabib Nurmagomedov, neporaženi borac iz Rusije

6.4.2018.
8:26
AP
VOYO logo

Velika zvijezda UFC-a, Conor McGregor uhićen je u New Yorku zbog izazivanja nereda u Barclays Areni. McGregor je sa skupinom huligana upao u Barclays Arenu uoči UFC-a 223 gdje je bacao okolo sve što mu se našlo pod rukom, uključujući i stalka za bicikle, a pritom i ozlijedio dvojicu boraca.

U svojem pomahnitalom pohodu McGregor je ozlijedio borce Raya Borga i Michaela Chiesu koji se nalazio u autobusu u koji je skupina bacala željezne ograde. Dok je Borg prošao s lakšim ozljedama Chiesu je zadao posjekotine po glavi zbok kojih je hospitaliziran. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McGregor je potom nastavio bacati sve pred sobom, uključujući stalak za bicikle. Nakon ovog incidenta McGregor je uhićen, a javnosti se obratio predsjednik UFC-a Dana White objasnivši što se dogodil u Barclays Center dvorani, piše Fightsite.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

White je rekao kako su kasno sinoć saznali da je McGregor u New Yorku te da su isprva smatrali da je došao zbog subotnjeg eventa. Objasnio je kako je do cijelog incidenta došlo zbog toga što je McGregora i ekipu kroz vrata pustio akreditirani dvojac njegove službene web stranice, odnosno Youtube kanala.

"Conor i oko 20 drugih ljudi pušteno je u dvoranu od strane “Mac Life” ekipe, koja je bila akreditirana za ovaj event. Otvorili su im vrata, a oni su uletjeli u zgradu i zaletjeli se prema parkiralištu gdje su se borci ukrcavali u vozila. Počeli su napadi vozila, bacali su kante za smeće i stolice te su uzrokovali posjekotinu Michaela Chiese. Porezao je lice na više mjesta i ne izgleda dobro. Rose Namajunas bila je gotovo pogođena i ona je trenutno vrlo uznemirena, odnosno u blagom je šoku. Jednom od naših zaposlenika slomili su zglob. Ovo je najodvratnija stvar koja se dogodila u povijesti naše organizacije. Ovi svi borci trebali su mir, u situaciji su kada skidaju kilograme, a onda se pojavila hrpa od 20 propalica koja je napravila to što je napravila", rekao je Dana White.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je kako su nakon toga napustili dvoranu te da je policija izdala nalog za uhićenje. 

Predsjednik UFC-a najavio je kako se Artem Lobov neće boriti protiv Alexa Caceresa jer je i on sudjelovao u incidentu. "Zapravo je on bio meta jer riječ je o dobrom Khabibovom prijatelju s kojim McGregor i njegov tim imaju neraščišćenih računa. Pa su ih, eto, došli poravnati u Brooklyn", kazao je White.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sam smatra da je meta pomahnitalog McGregora bio Khabib Nurmagomedov, neporaženi borac iz Rusije. Khabib je veliki favorit za pojas prvaka u lakoj kategoriji koji se, kad je čuo za ovaj napad, nasmijao. Borit će se protiv prvaka perolake Hollowaya nakon što je zbog ozljede suparnika propao meč protiv Tonyja Fergusona.  

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo