BBB i Torcida krenuli za Beograd / Policija vraća hrvatske navijače s granice!

Image
Foto: PIXSELL

Na granicu sa Srbijom su stigla dva autobusa pripadnika Torcide i mostarskih Ultrasa koji su vraćeni s granice jer nisu imali ulaznice. Nitko bez ulaznice ne može preći granicu. Srpska policija je u stanju pripravnosti te legitimira sve sumnjivce oko beogradske Arene.

27.1.2012.
11:01
PIXSELL
VOYO logo

Tri autobusa s hrvatskim navijačima krenula su jutros s velikog parkirališta kod Velesajma prema Beogradu na utakmicu Hrvatska - Srbija. Pri ulazu u autobuse, policija je sve navijače detaljno pregledala, snimila te poslikala. Policijska pratnja će ih voditi sve do granice.

Iako su iz HRS-a poručili navijačima bez ulaznica da ne idu u Beograd, mnogi se nisu složili te je i 300-tinjak Bad Blue Boysa krenulo prema Beogradu, a isto planira i splitska Torcida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najnovijim informacijama, na granicu sa Srbijom već su stigla dva autobusa pripadnika mostarskih Ultrasa i Torcide koje je granična policija vratila s granice jer nisu imali ulaznice. Navijači tvrde da oni imaju osigurane ulaznice u Srbiji.

"Srbijanska granična policija nije u Srbiju pustila 106 navijača iz Hrvatske i BiH koji su dvama autobusima bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka putovali na rukometnu utakmicu između Hrvatske i Srbije koja se večeras igra u Beogradu", rekao je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Luka Barunčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači iz Hrvatske i BiH u Srbiju su pokušali ući oko 11 sati preko srbijanskoga graničnog prijelaza Batrovaca, nedaleko od hrvatskoga graničnog prijelaza Bajakova na autocesti od Zagreba do Beograda, ali su vraćeni jer, kako su rekli hrvatskoj policiji, nisu imali ulaznice za utakmicu te ih srbijanski granični policajci nisu pustili u Srbiju.

Na utakmicu su navodno krenuli i pripadnici Armade te Kohorte. Barunčić je poručio navijačima bez ulaznica da ne kreću uzalud prema Srbiji. Srpska policija svakoga bez ulaznice vraća s granice i ne dopušta ulazak na njihov teritorij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko željezničkoga graničnog prijelaza Tovarnika u Srbiju je vlakom pokušala ući skupina od sedam hrvatskih navijača od kojih je hrvatska policija, zbog alkoholiziranosti, zadržala dvojicu i nije im dopustila da prijeđu granicu, rekao je Barunčić.

Organizatori utakmice u beogradskoj Areni smanjili su broj mjesta u dvorani za pet tisuća čime su dodatno otežali nabavku ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje navodi da će se navijačke skupine Delije i Grobari udružiti kako bi zajednički napali BBB-e oko Arene te na benzinskim crpkama u okolici grada.

Navijačima iz čitave Hrvatske putem će se priključiti i nekoliko stotina navijača iz Osijeka, Slavonskog Broda i Vinkovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanjima srpskih medija, u Beogradu se pred utakmicu Hrvatske i Srbije od ranog jutra legitimiraju svi sumnjivi ljudi koji se nalaze u blizini Arene. Također, policijske patrole će ići po vođe navijačkih grupa i pozvati ih na informativni razgovor.

Alkoholizirane osobe neće moći ući u dvoranu. Neće biti dopušteno ni nositi transparente te šalove, osim nacionalnih zastava, hrvatske ili srbijanske. Za navijače koji dolaze iz Hrvatske svojim automobilima i kombijima bit će uz dvoranu osiguran poseban, čuvani parking.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među osiguranjem će biti i četiri policajca iz Hrvatske, a u Areni će biti tužitelj i sudac pa će svi oni koji budu narušavali javni red i mir ili budu uhvaćeni u kaznenom djelu, odmah biti procesuirani.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo