EKOLOGIJA JE U MODI / Pola milijuna Toyotinih hibrida u Europi

Image
Foto: toyota

Toyota je u Europi isporučila 500,000-to hibridno vozilo. Riječ je o srebrnom Yaris hibridu proizvedenom u Valensijenu, Francuska, koji je isporučen na pariškom autosalonu.

3.1.2013.
8:00
toyota
VOYO logo

Kupac jubilarnog modela flotni je manager u pariškoj tvrtci Euro Media, koja je već uvjerena u pouzdan i štedljiv izbor hibrida, obzirom posjeduju Prius i Prius +. Do sada je u Europi prodano 375.000 Toyota i 125.000 Lexus hibridnih vozila, što jasno pokazuje da je hibridna tehnologija sada popularan izbor za europske kupce.

S proizvodnjom dva vozila u Europi (Yaris i Auris hibrid), u dva najvažnija segmenta europskog tržišta i  po cijeni koja je konkurentna dizel vozilima, ova vodeća tehnologija danas je dostupnija nego ikada prije. Od davne 2000. godine, kada je u Europi lansiran revolucionarni Prius, prodaja Toyota i Lexus hibrida je neprekidno rasla, pa danas čini približno 15% ukupne prodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svog ekološkog potencijala, uglađene vožnje  i izuzetno ekonomične potrošnje hibridi su postigli veliki uspjeh, uz prodaju od gotovo 5 milijuna vozila na svijetu, od čega je gotovo 3 milijuna Priusa.

Samo ove godine širom svijeta će biti prodano više od 1.2 milijuna hibridnih Toyota i Lexus vozila. Toyota je nedavno objavila kako će do 2015. uvesti 21 novi hibridni model. Ovi hibridi će slijediti uspjeh Priusa, koji je prije 10-ak dana proslavio svoj 15. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo