420 NAVIJAČA POSLANO KUĆI / Pogledajte što se danas događalo na granici!

Na granicama sa Srbijom u petak je zavladao pravi kaos. Iako su upozoreni da bez ulaznice za polufinalni ogled Hrvatske s domaćinima neće moći prijeći granicu, neki su navijači odlučili iskušati svoju sreću pa su - potjerani kući. Prvi Hrvati već su pronašli svoje mjesto u Areni.

27.1.2012.
15:53
VOYO logo

Put prema Beogradu za velik je broj hrvatskih navijača završio u 'slijepoj ulici'. Budući da nisu imali karte za polufinalni ogled Hrvatske i Srbije, a neki su navodno bili i alkoholizirani, nisu pušteni preko granice te su poslani kući.

U beogradsku su Arenu oko 16 sati pušteni prvi hrvatski navijači. Njih desetak izdvojeno je na gornjem nivou iza gola u zasebnom 'boksu' predviđenom samo za navijače iz Hrvatske.

Prema najnovijim službenim podacima hrvatske policije s graničnih prijelaza vraćeno je 420 navijača pristiglih u osam autobusa i dva kombija. Prema Arenu i Beogradu se uputilo samo 11 vozila u kojima su se putnici izjasnili kao navijači, rekli su u hrvatskoj policiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Uprave policije Mladen Kuribak i Uprave pogranične Nenad Banović izjavili su kako je s granice vraćen autobus s članovima Bad Blue Boysa, jer su neki bili alkoholiirani, a pored toga nisu imali karte za utakmicu.

"Nisu imali karte, a njih 14 je bilo u vidno alkoholiziranom stanju. Odlučio sam vratiti cijeli autobus, bez obzira što ostali nisu bili pod utjecajem alkohola", potvrdio je Banović.

Srbijanska granična policija nije u Srbiju pustila niti 106 navijača iz Hrvatske i BiH koji su dvama autobusima bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka putovali na utakmicu, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Luka Barunčić.

Navijači iz Hrvatske i BiH u Srbiju su pokušali ući oko 11 sati preko srbijanskoga graničnog prijelaza Batrovaca, nedaleko od hrvatskoga graničnog prijelaza Bajakova na autocesti od Zagreba do Beograda, ali su vraćeni jer, kako su rekli hrvatskoj policiji, nisu imali ulaznice za utakmicu te ih srbijanski granični policajci nisu pustili u Srbiju.

Preko željezničkoga graničnog prijelaza Tovarnika u Srbiju je vlakom pokušala ući skupina od sedam hrvatskih navijača od kojih je hrvatska policija, zbog alkoholiziranosti, zadržala dvojicu i nije im dopustila da prijeđu granicu

Velik broj hrvatskih navijača u osobnim automobilima uspio je prijeći granicu, budući da su sa sobom imali karte za utakmicu koja će se, po mnogima, pamtiti još jako, jako dugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo