NOVO OBRAĆANJE JAVNOSTI / Pogledajte kako je Mamić nahvalio Bad Blue Boyse!

'To je nepravda, manipulacija, ne dajte da ide Hrvat na Hrvata, Bad Blue Boysi na klub ili da nas sve okrenu na tu navijačku skupinu. To je, uz pojedine mane, najbolja i najglasnija navijačka skupina u Hrvatskoj', rekao je Mamić tijekom izvanredne konferencije na kojoj je govorio o UEFA-inoj kazni.

30.7.2013.
11:48
VOYO logo

12:30 - "Svaki put kada Dinamo ili reprezentacija žele nešto napraviti, pojavljuju se ovakve podvale. Pozivam navijače da ako moraju vrijeđati, neka nađu druge načine, još gore, ali neka vrijeđaju mene i moju obitelj, ali neka ne čine štetu Dinamu. Neka ne dozvole neprijateljima da nas zajedničkim udbaškim metodama razdvoje", rekao je Mamić u svojoj završnoj rečenici te potom postao punopravni član Svjetske organizacije Roma, a pritom su mu prigodnu majicu uručili Toti Dedić i njegov otac.

12:27 - "Mi smo cigani, ali nitko od purgera nije vrijeđao cigane. To su djeca koja ne znaju što su sve cigani prošli u životu. Dinamo je naša svetinja, ovdje nema šovinizma. Dinamo pomaže svima. Nema potrebe da plaćamo kazne. Meni ne smeta kada mi skandiraju Cigane, jer to znači da ja postojim u ovoj državi. Mi smo punopravni članovi FARE, ali u toj udruzi ima varalica", rekao je, među ostalim, Toti Dedić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije svakog križa dolazi uskrsnuće", zaključio je Mamić i predao riječ Totiju Dediću.

12:25 - "Mi nikad ne lažemo u Dinamu, ne vodimo borbu protiv naših navijača. Svi vi znate da na hrvatskim stadionima, u Zagrebu pogotovo, ne postoji nacionalizam i šovinizma! Jednostavno ne postoji, vi to znate! Postoji da nekad pojedinačno netko nešto vikne ili manja grupica, što se zna podlo podvesti pod nacionalizam ili šovinizam. To je nepravda, manipulacija, ne dajte da ide Hrvat na Hrvata, Bad Blue Boysi na klub ili da nas sve okrenu na tu navijačku skupinu. To je, uz pojedine mane, najbolja i najglasnija navijačka skupina u Hrvatskoj. A njih koristiti za obračun s klubom i govoriti da šire nacionalizam i šovinizam? To je laž, manipulcija... Zar vas to ne podsjeća na slučaj Robina Bokšića? I sada je opet isti scenarij, nema nacionalna i šovizma na hrvatskim stadiona, to je laž! Poručujem udrugama FARE da rade svoj posao, ali nemojte koristiti hrvatske svetinje, državu, Dinamo da udaramo jedni na druge!", poručio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

12:20 - Potom je Mamić spomenuo da je u disciplinskoj prijavi delegat rekao svoje, ali onda je stavljen i dodatak FARE-a (sveeuropska udruga za borbu protiv rasizma na nogometnim stadionima) od strane službenog promatrača koji je istaknut kao dobri poznavatelj prilika u Hrvatskoj i kojem je hrvatski jezik materinji. On je izvjestio o nacionalizmu, rasizmu i homofobiji među navijačima, posebno potenciravši navijačku skupinu BBB.

12:15 - "O čemu se radi? Kaže Monteneri: 'Slušajte, kod nas u Europi svaki birokrat zna da se subotom ne komunicira, da se ne radi...' Zašto je to spomenuto? Nakon radnog vremena u Europi i u Hrvatskoj, iza 17 sati u petak, mi smo kažnjenim, a mi ne bismo to znali do ponedjeljka. Srećom da je Zoki bio u subotu u uredu i vidio je faks. Piše u rješenju da se žalba mora najaviti u tri dana, a još dva dana za stvarno davanje žalbe. Jučer smo mi najavili žalbu i Monteneri je počeo pisati žalbu. No, odmah nam stiže kazna, je li to normalno? I danas u 11 sati su nam skratili rok za žalbu, no Monteneri se žalio, tražili smo naš rok i on je to ishodovao od UEFA-e. Neka vidi da nismo jazavci", pita se Maminjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:10 - "Dinamo je angažirao jednog od nauglednijih europskih odvjetnika  S njim smo stupili u kontakt i dali mu da prouči pravni predmet i da napiše žalbu. Mi smo njemu dostavili dokumente i samim uvidom bio je iznenađen. Sinoć je klupskom djelatniku rekao: 'Meni ovjde ništa nije jasno'", nastavio je Mamić.

12:05 - "Podlo, nisko, najnižna strast je kada pred vas izađe predsjednik svetog kluba, a onda u novinama dan kasnije izađu najpokvarenije laži, da su Dinamo i Mamić izmisli kaznu i događaj, pa to je dno dna. Dinamo se služi samo istinom", počeo je izvršni predsjednik Dinama i zatim iznio kronologiju cijelog slučaja oko UEFA-ine kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:00 - Pred novinarima su se pojavili Zdravko Mamić, predsjednik svjetske organizacije Roma za borbu protiv diskriminacije i rasizma Toti Dedić s majicom "Fare - STOP RASIZMU", zatim dirketorica kluba za međunarodne odnose Amra Peternel te direktor kluba Tomislav Svetina.

NAJAVA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Točno u podne Zdravko Mamić će se ponovno, nakon subotnjeg izlaska pred novinare - obratiti javnosti. Vjeruje se da će i ovaj put glavna tema biti UEFA-ina kazna zbog širenja rasizma i homofobije na europskim utakmicama.

Podsjetimo, UEFA je Dinamo kaznila s 25.000 eura i zatvaranjem istočne tribine za dvoboj 3. pretkola Lige prvaka protiv Sheriffa koji je na rasporedu upravo večeras od 20.45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I baš je zato neuobičajeno što je izvršni dopredsjednik maksimirskog kluba na sam dan odigravanja europskog dvoboja sazvao izvanrednu konferenciju za novinare.

Pojavila se i priča da je netko 'cinkao' Dinamo UEFA-i, dostavivši podrobno izvješće o pogrdnim skandiranjima s istočne tribine, pa će možda Maminjo javnosti prokazati i 'krivca' za novu europsku kaznu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike