Počinje Australijan open, Đoković brani titulu

Šest srpskih predstavnika nastupiće prvog dana u Melburnu

13.1.2013.
13:30
VOYO logo

Otvoreni šampionat Australije u tenisu, 101. po redu, počinje noćas u Melburnu.

Naša zemlja će ukupno imati sedam predstavnika u singlu, tri u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji, a svi, osim Bojane Jovanovski, na teren će već prvog dana turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković odbranu trofeja počinje rano ujutro po sredneevropskom vremenu protiv Francuza Pola-Anrija Matijea, dok će Mareju na megdanu Holanđanin Robin Hase.

Srbiju će u muškom singlu predstavljati i Janko Tipsarević, koga na startu čeka izuzetno težak posao protiv domaćeg veterana Lejtona Hjuita, kao i Viktor Troicki, koji se u prvom kolu sastaje sa nezgodnim Čehom Radekom Štepaneka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskoj konkurenciji Srbija će imati četiri aduta – Anu Ivanović, Jelenu Janković, Bojanu Jovanovski i Vesnu Dolonc, koja je do glavnog žreba stigla kroz kvalifikacije.

Najviše se očekuje od Ivanovićeve, finalistkinje iz 2008. godine, čija je rivalka na startu Mađarica Melinda Cink, Jankovićeva čeka Šveđanku Johanu Larson, Jovanovski se sastaje sa Toro Flor iz Španije, dok se Doloncova sastaje sa domaćom teniserkom Olivijom Rogovskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ukoliko sve bude po planu, već u trećem kolu mogli bismo da gledamo srpski derbi između Ivanovićeve i Jankovićeve.

Ukupan nagradni fond Australijan open iznosi 31,4 miliona australijaskih dolara, a šampioni u singlu inkasiraće rekordnih 2,4 miliona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo