reprezentacija na okupu / Počela operacija Svjetsko prvenstvo - rukometaši jasno poručili: 'Idemo po medalju!'

U Zagrebu je počela operacija Svjetsko prvenstvo. Pratit ćete ga na RTL Televiziji, a što vas čeka? Lino Červar najavljuje možda i najteži turnir...

20.12.2018.
19:40
VOYO logo

Svaki pravi rukometaš zapravo ne želi slobodne Božićne blagdane. Jer to bi značilo da nije dio reprezentacije.

Već tradicionalno blagdansko okupljanje odradili su rukometaši, točno tri tjedna prije Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To okupljanje uvijek bude za vrijeme blagdana, ali to je nama jako lijepo, tu se okupimo, budemo skupa kao obitelj. Odemo i doma taj dan-dva, za Božić, za Novu godinu, pusti nam izbornik da budemo s obiteljima, ali sve se vrti oko rukometa jer znamo šta nam slijedi", prepričava ozračje u reprezentaciji Nexeov Halil Jaganjac. 

A slijedi ponovno vrući siječanj. Hrvatska će svjetsko prvenstvo otvoriti u ne tako dalekom Munchenu protiv Islanda. Slijede Japan, Makedonija, Bahrein i za kraj Španjolci koji su europsko zlato uzeli prije 11 mjeseci u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više nema slabog protivnika, više nema ''za ovog ćemo se pripremati više, za nekog manje'', najbitnije je da budemo svi spremni i zdravi na pripremama, imamo dvije ili tri prijateljske utakmice, da budemo skoncentrirani. Ta prva nam je uvijek najvažnija utakmica, da pobijedimo, da otvoriš turnir sa samopouzdanjem", kaže Filip Ivić. 

Image

Obiteljski ugođaj u Panorami: Izbornik Červar i igrači se okupili uoči priprema za Svjetsko prvenstvo

Image

Obiteljski ugođaj u Panorami: Izbornik Červar i igrači se okupili uoči priprema za Svjetsko prvenstvo

Trebat će Hrvatskoj samopouzdanja. Za razliku od domaćeg EURA nema više Čupića, Vorija, Alilovića i Gojuna koji su se oprostili. Marić, Pavlović i Mamić su ozlijeđeni. Ali Červar ima viziju. I rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da kod nekih reprezentacija dominira snaga. Nikako se s tim ne mogu pomiriti, da snaga uvijek pobjeđuje. To je vrlo bitan dio u strukturi jedne igre. Ali koliko ja znam definicija rukometa je da je to jedna misaona igra", smatra izbornik Lino Červar.

Misaonom igrom do medalje. Ili barem jednog od prvih sedam mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Olimpijske igre su u pitanju, treba ostvariti dobru poziciju. Ostvariti poziciju koja nam garantira odlazak, to jest kvalifikacije. Prema tome to Svjetsko prvenstvo ne samo za našu reprezentaciju nego i za sve ostale će biti vrlo bitno. Tako da možemo očekivati jedno iznimno tvrdo, jako, neizvjesno svjetsko prvenstvo", dodaje izbornik. 

Neizvjesno prvenstvo, dvije prijateljske utakmice, ukupno više od 50 utakmica. Sve to samo na RTL-u. Jer - Vrijeme je za rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo