PRVE UTAKMICE ČETVRTFINALA KUPA UEFA / Pobjede HSV-a i Šahtara

Image

Momčad Olića i Petrića slavila je 3-1 protiv M.Cityja, momčad našeg Srne 2-0 nad Marseilleom. Werder je pobijedio 3-1 Udinese, a bez pogodaka odigrali su PSG i Dinamo (K).

9.4.2009.
21:33
VOYO logo

Iako im utakmica nije počela obećavajuće, momčad HSV-a s 3-1 je pobijedila Manchester City u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Uefa. Englezi su već u prvoj minuti pogotkom Irelanda poveli. No, radost gostiju nije dugo trajala. U 9. minuti na kon kornera rezultat poravnava Mathijsen.

Iako se igra nakon poravnanja malo primirila, trkom i borbenošću isticao se naš Ivica Olić, koji je sudjelovao u svakoj imalo opasnijoj prilici pred vratima Shaya Givena. No, mreže su mitovale do 63. minute. Nakon što je Mathijsen izveo škarice, Richards je s dvije ruke odbio loptu, a sudac Bonqeuerenca je opravdano dosudio jedanaesterac kojeg je uspješno izveo Trochowski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti igrač je u 79. minuti sjajno prošao lijevom stranom, te je ubacio rezantnu loptu pred suparnička vrata gdje ju je dočekao Paulo Guerrero za konačnih 3-1.  Mladen Petrić se nije toliko istaknuo kao njegov sunarodnjak tijekom svih 90 minuta, no zaslužuje prolaznu ocjenu kao i kompletna momčad Hamburga koja je u svim elementima igre nadigrala suparnika.

Pobjedom 2-0 nad Marseilleom Šahtar našeg Darija Srne na pragu je polufinala Kupa Uefa. Ipak prvu veliku prigodu imali su gosti. Niang je u 35. minuti izbjegao zaleđe i pobjegao domaćoj obrani, ali je njegov udarac zaustavila vratnica!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri minute kasnije, Šahtar je poveo. Srna je ubacio loptu s desne strane, a situacija se nije doimala naročito opasnom, budući da je vratar gostiju Mandanda bio na lopti. No, neočekivano ju je ispustio, a takav je poklon prihvatio Tomáš Hübschman, koji je iz blizine ugurao loptu u gol.

Drugi pogodak domaći su zabili u 65. minuti. Bila je to vrlo lijepa akcija s nekoliko brzih dodavanja, pa strijelcu Jadsonu i nije bilo teško pospremiti loptu u nebranjeni dio Mandandinog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i HSV, istim rezultatom 3-1 slavio je Werder u Bremenu protiv Udinesea. Do 87. minute Werder je imao odličnih 3-0 i gotovo siguran plasman u polufinale, a tada je gol nade za Talijane postigao Quagliarella.

Bila je to večer Brazilca Diega koji je postigao dva pogotka. Prvi pogodak zabio je Brazilac u 34. minuti iz kontranapada, kojeg je okončao finim prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Drugi pogodak postigao je u 67. minuti. Varkom tijela izbacio je svog čuvara D'Agostina iz igre, a onda je desnicom loptu s 11 metara vrlo precizno smjestio u desni kut gola slovenskog vratara Handanoviča. U strijelce se dvije minute kasnije upisao i  Almeida. Jurica Vranješ presjedio je cijelu utakmicu na klupi Werdera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zato su Ognjen Vukojević i Goran Sablić odigrali svih 90 minuta za kijevski Dinamo, koji je u gostima kod PSG-a odigrao 0-0. Najbliži poentiranju bio je PSG u 30. minuti, kada je Chantome iz blizine uputio snažan niski šut, ali lopta nije pronašla put do mreže. 

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo