[VIDEO] PO ČEMU ĆEMO PAMTITI SPORTSKU 2020.? / Na ove trenutke mnogi su kidali živce, a još godinama pričat će se zlatnom golu za finale

Image
Foto: Profimedia

Godina je počela, ali i završila rukometnom groznicom

31.12.2020.
21:20
Profimedia
VOYO logo

Ove godine hrvatski sportaši trebali su se natjecati na 1089 natjecanja, na kraju ih je održano tek oko 230. Natjecanja poput Olimpijskih igara, Europskog prvenstva u nogometu i Wimbledona - odgođena su. Ipak, berba medalja nastavila se rutinski - hrvatski sportaši osvojili su njih 91 od čega 26 zlatnih, 25 srebrnih i 40 brončanih. Pregled sportske 2020. donosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometno srebro

Iako je europsko zlato protiv Španjolske opet bilo nedostižno, u Hrvatsku su se rukometaši vratili sa srebrom oko vrata. Kao i FilipZubčić koji je već početkom godine nanizao nekoliko postolja. Drugo mjesto na veleslalomu u Adelbodenu, prvo u japanskoj Naebi, drugo u Hinterstoderu, prvo u Santa Caterini – sezonu je na kraju okrunio trećim mjestom na ljestvici veleslalomaša.

Iako je Wimbledon odgođen, hrvatski tenisači briljirali su na drugim natjecanjima – MatePavić u paru s Brunom Soaresom osvojio je US Open, a Nikola Mektić na završnom Mastersu u Londonu slavio je s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto na što su nas Martin i ValentSinković navikli su medalje - s Europskog prvenstva donijeli su srebro.

Isto su pokazali i gimnastičari koji su s Europskog prvenstva donijeli tri medalje. Srebro su osvojili Filip Ude, Aurel Benović i Sara Šulekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni na Euru

Medalju iduće godine lovi i hrvatska nogometna reprezentacija, Euro je osiguran pobjedom nad Slovačkom 3:1. U lipnju ih čekaju dva domaćina, Engleska i Škotska te Češka.

Istome se nadaju i košarkaši koji su osigurali plasman na Eurobasket 2022., a Dinamo proljeće u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak Bryanta i Maradone

Finale Lige prvaka igralo se na neutralnom terenu, bez publike na stadionu Luž u Lisabonu. IvanPerišić i njegov Bayern kući su odnijeli ovaj slavni ušati pehar.

U posebnim uvjetima u NBA balonu LA Lakersi LeBrona Jamesa slavili su u finalu protiv Miamija. Ovu pobjedu posvetio je tragično preminulom KobejuBryantu koji je u siječnju poginuo u helikopterskoj nesreći. Osim njega, svijet je napustio i legendarni DiegoMaradona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraljice šoka

Preminule su i nekadašnje Dinamove legende SlavenZambata i Krasnodar Rora te ugledni hrvatski sportski novinari OrlandoRivetti i Milka Babović. Da ova godina ipak ne bude tako grozna i tužna, pobrinule su se rukometašice. Kraljice šoka na Europskom prvenstvu priredile su pravi šok domaćinu Danskoj i kući se vratile s brončanom medaljom.

A još jednu čekamo na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u rukometu za koje se DomagojDuvnjak zagrijao sa svojim Kielom pobijedivši Barcelonu LukeCindrića u finalu Lige prvaka. 2020. počela je, ali i završila rukometnim medaljama. A što nas tek čeka u siječnju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo