PROSVJED DOMORODACA / Plemena podigla ustanak protiv SP-a

Image
Foto: Wikipedia

Pripadnici domorodaca okupirali su ruševnu zgradu koja se nalazi u blizini stadiona Maracana u Rio De Janeiru te prosvjeduju protiv gradskih vlasti jer tu zgradu želi pretvoriti u trgovački centar.

28.12.2011.
14:08
Wikipedia
VOYO logo

Nekoliko desetaka pripadnika brazilskih domorodačkih plemena zauzeli su ruševnu zgradu smještenu nekoliko metara od stadiona Maracana u Rio De Janeiru, gdje bi se trebalo igrati finale Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine, prosvjedujući protiv planova gradskih vlasti da je pretvore u trgovački centar.

Domoroci iz plemena Guajajaras, Pataxos, Tukanos, Fulnio i Apurinas, žive od 2006. u kolibama napravljenim od zemlje oko stare zgrade u kojoj je nekada bio smješten Muzej Indijanaca, a sve na 100 metara od stadiona Maracana koji se trenutačno potpuno obnavlja kako bi mogao dočekati Svjetsko nogometno prvenstvo 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradske vlasti Rio de Janeira žele pretvoriti to mjesto u trgovački centar ili u aneks tajništva ministarstva sporta, dok Indijanci traže da bude pretvoreno u prvo sveučilište za domoroce gdje bi se učile drevne znanosti, te indijanska povijest i kultura.

Na tom mjestu koje se zove "Selo Maracana", Indijanci uzgajaju povrće i voće u malom vrtu te kuhaju na drvenom ognjištu. To "selo" prihvaća trajno ili privremeno Indijance iz cijelog Brazila koji dolaze u Rio radi posla, studiranja ili liječenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo