SUDAC MARIĆ TUŽI UEFA-u / Platini uoči utakmice godine mora na sud u Daruvar

Image

Uefin opunomoćenik u Hrvatskoj, zagrebački odvjetnik Ranko Tomašević opravdao je Platinijev nedolazak drugim obvezama.

5.3.2013.
15:40
VOYO logo

DARUVAR - Predsjednik Uefe MichelPlatini u utorak nije došao na daruvarski Općinski sud na parnicu nogometnog suca BruneMarića protiv Uefe pa je novo ročište najavljeno za 22. ožujka jer se očekuje da će Platini taj dan biti u Hrvatskoj na utakmici reprezentacija Hrvatske i Srbije.

Sutkinja MajaSikora trebala je ispitati stranke u postupku - tužitelja Marića i čelnika tužene Uefe Platinija, no obojica nisu došla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uefin opunomoćenik u Hrvatskoj, zagrebački odvjetnik RankoTomašević opravdao je Platinijev nedolazak drugim obvezama.

Bjelovarski nogometni sudac Marić od Uefe traži milijun eura odštete jer smatra da ga je istražitelj te nogometne organizacije RobinBokšić lažno optužio za namještanje utakmica u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"UEFA smatra da nije odgovorna za štetu koju trpi Bruno Marić jer Bokšić koji je ispitao Marića nije bio njihov službenik", izjavio je Tomašević.

Image

Michel Platini PXL Michel Platini

Marićev odvjetnik VladimirGredelj upozorio je, pak, na dokumentaciju Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) koja sadržava dopis PetraLimachera, bivšeg voditelja Uefina disciplinskog odjela koji je pisao glavnom tajniku HNS-a Zorislavu Srebriću iz kolovoza 2010. iz kojeg je, tvrdi obrana, vidljivo da je Bokšić iz Uefe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Platini nastavlja s drskim ponašanjem u Hrvatskoj. Uredno je pozvan na sud, a nije se udostojio objasniti razloge nedolaska", izjavio je nakon ročišta Gredelj na čiji je prijedlog Platini ponovno pozvan na sud 22. ožujka.

Čelnika Uefe o tome mora obavijestiti odvjetnik Tomašević. Tog bi dana, kako se nagađa, Platini trebao biti u Hrvatskoj, u Zagrebu na utakmici reprezentacija Hrvatske i Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ročište je najavljeno za 12,30 sati pa Platini može sve obaviti o istom trošku", poručio je Gredelj, koji smatra kako je, pošto je primljena dokumentacija HNS-a, postalo razvidno koliko je neutemeljen i besmislen Uefin pokušaj skidanja odgovornosti i tvrdnje da Bokšić nije njezin službenik.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo