strahuje od poraza? / Platini odustao od kandidature za predsjednika FIFA-e

Image
Foto: Federico Gambarini/DPA/PIXSELL

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini objavio je u četvrtak kako se neće kandidirati za predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) i tako se suprotstaviti aktualnom predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru na izborima koji bi se trebali održati sljedeće godine.

28.8.2014.
13:34
Federico Gambarini/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik UEFE Michel Platini ipak se neće kandidirati za predsjednika FIFE.

"Ovu sam odluku donio jer je smatram najboljom za UEFA-u", izjavio je Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sepp Blatter se nalazi na čelu FIFA-e od 1998. godine, te je usprkos poodmakloj dobi od 78 godina najavio kako će se kandidirati za još jedan mandat, što bi mu bio peti na čelu krovne nogometne organizacije.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ranije ove godine Platini je izjavio kako Blatterov ostanak na mjestu predjednika FIFA-e ne bi bila dobra odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Platinijeva odustajanja, jedini Blatterov protukandidat ostaje bivši zamjenik glavnog tajnika FIFA-e, Francuz Jerome Champagne, koji je svoju kandidaturu istaknuo u siječnju.

Pretpostavlja se da je mogući razlog Platinijeva odustajanja to što su sve kontinentalne organizacije osim UEFA-e podržale Blatterovu kandidaturu, pa Platini nije želio riskirati uvjerljiv poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogao bih pobijediti Blattera, ali možda za četiri, šest ili 10 godina", kazao je Platini ostavivši mogućnost kandidature za predsjednika FIFA-e u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo