gnuša se nad procedurom / Platini bojkotira saslušanje: nije se pojavio pred etičkim odborom FIFA-e

Michel Platini nije se pojavio na saslušanju pred etičkim odborom FIFA-e. Odbio je odgovarati na pitanja zbog kako kaže curenja informacija u medije. Njegov odvjetnik je poručio: 'Platini nije kriv'

19.12.2015.
19:06
VOYO logo

Samo odvjetnik došao je pred novinare jer Michel Platini nije se pojavio na saslušanju. Odlučio se na bojkot jer je, kaže, u medijima već procurila informacija o potencijalnoj kazni.

"Gospodin Platini je nevin. To ćemo dokazati točku po točku. Imamo iskaze svjedoka, dokumente kao i pravne stručnjake koji su na našoj strani. Nadam se da će Etička komisija primijeniti zakon", kazao je Thibaut Daies, odvjetnik Michela Platinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o višegodišnjoj ili čak doživotnoj suspenziji. Već sada Platini se nalazi na tromjesečnoj zabrani rada zbog sumnje u primanje mita. Njegov odvjetnik ne otkriva previše već samo ponavlja iste riječi.

"Opet ću vam reći, on je nevin. Mi imamo dokaze koji idu u našu korist donijeli smo ih etičkoj komisiji. Nadam se da će oni to uvažiti", dodao je Daies.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saslušanje je trajalo gotovo devet sati ,a danas isto čeka i predsjednika FIFA-e Seppa Blattera. U njegovu obranu još prije nekoliko dana stao je ruski predsjednik Vladimir Putin koji Blattera ne da ne bi kaznio već bi mu dao Nobelovu nagradu. 

"On je osoba sjajne reputacije koja je napravila toliko toga za razvoj nogometa. On je velik humanitarac. Uvijek je koristio nogomet kao alat za riješavanje problema ljudi. Trebao bi dobiti nobelovu nagradu za mir", rekao je Vladimir Putin, predsjednik Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak bi se Blatter trebao pojaviti pred novinarima nakon što FIFA objavi kako je prošlo saslušanje. A sve zbog optužbi za davanje provizije od gotovo dva milijuna eura Michelu Platiniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo