Grozomorni detalji ubojstva: 'Ako je vrištala, nisam je mogao čuti'

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius u petak se ponovno našao na klupi za svjedoke u procesu u kojem mu se sudi za ubojstvo djevojke Reeve Steenkamp na Valentinovo prošle godine.

11.4.2014.
17:26
VOYO logo

Tužitelj Gerrie Nel je tijekom ispitivanja pokušao dokazati da 27-godišnji atletičar ne govori istinu kada tvrdi da Reeva ni u jednom trenutku nije vrištala. Više je svjedoka, naime, potvrdilo da se iz Pistoriusove kuće čuo ženski vrisak prije pucnjave, ali i nakon prvog od četiri hica koje je sportaš ispalio kroz vrata kupaonice. Pistorius i dalje tvrdi da se radilo o nesretnom slučaju i da je svoju djevojku ubio misleći da puca u provalnika.

Na tužiteljevo pitanje je li Reeva vrištala tijekom pucnjave, Pistorius je odgovorio negativno, ali nakon što ga je Nel nastavio pritiskati, paraolimpijac je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je vrištala, mislim da je ne bih čuo jer mi je nakon prvog hica zvonilo u ušima.

Tužitelj ga je potom pitao zašto je onda dosad bespogovorno tvrdio da Reeva nije vrištala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je nisam mogao čuti, nisam je mogao čuti", nespretno je odgovorio Pistorius.

//www.youtube.com/embed/eBvvA4cL5Zc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku procesa Nel je istaknuo da je Reeva stajala iza vrata kupaonice i razgovarala s Pistoriusom u trenutku kad je on počeo pucati. Optuženik je odgovorio da to nije istina.

Suđenje u Pretoriji bit će nastavljeno u ponedjeljak, a budući da u južnoafričkom sustavu nema porote, presudu će samostalno donijeti sutkinja Thokozile Masipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo