Umjesto na SP-u, najtrofejniji olimpijac u rehabilitacijskoj klinici

7.10.2014.
8:57
VOYO logo

Osim toga, zbog uhićenja povezanog s vožnjom u pijanom stanju, Phelps neće predstavljati SAD niti na Svjetskom plivačkom prvenstvu u kolovozu iduće godine u Rusiji, objavili su u ponedjeljak iz USA Swimminga.

Phelps je osvojio čak 22 olimpijske medalje, od čega 18 zlatnih. Nedavno se nakon dvogodišnje stanke vratio na velika natjecanja, da bi prošlog utorka bio uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. Prvi je put zbog istog prekršaja uhićen 2004.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Članstvo u Američkom plivačkom savezu, posebno na razini reprezentacije, uključuje jasnu obvezu poštivanja našeg kodeksa ponašanja", istaknuo je u priopćenju izvršni direktor Chuck Wielgus.

//www.youtube.com/embed/mIbWXV2yAm4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na nama je da u slučaju povrede tog kodeksa poduzmemo odgovarajuće mjere, ovisno o pojedinačnom slučaju. Michael je ozbiljno prekršio kodeks i to je zahtijevalo značajne posljedice", dodao je Wielgus.

Slavni plivač ispričao se zbog incidenta i izjavio u nedjelju da će šest tjedana provesti u klinici za rehabilitaciju kako bi bolje razumio sam sebe. Phelps će za trajanja suspenzije smjeti trenirati s klubom, ali do 6. ožujka 2015. neće moći predstavljati SAD na natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije potvrdio da želi sudjelovati na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., mnogi smatraju njegov nedavni povratak u bazen jasnom porukom da želi nastupiti u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo