Veliki povratak: Micheal Phelps ponovno među pobjednicima!

22.8.2014.
18:04
VOYO logo

Osvajač 18 zlatnih olimpijskih medalja, 28-godišnji Phelps, tek se nedavno vratio plivanju nakon dvogodišnje stanke i polako se vraća u nekadašnju formu. U neizvjesnom finišu uspio je pobijediti japansku štafetu i osigurati još jedno zlato Amerikancima u disciplini u kojoj su neporaženi više od deset godina.

"Osjećam se odlično već zbog same činjenice što smo uspjeli zadržati pobjedničku tradiciju i što sam ponovno na pobjedničkom postolju", izjavio je Phelps koji je u petak nastupio i u finalu na 100 m slobodno te zauzeo četvrto mjesto s rezultatom 48.51 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je za točno jednu sekundu lošiji rezultat od njegovog osobnog rekorda u disciplini u kojoj nije često nastupao ni kad je bio na vrhuncu forme, što je nedvojbeno dobar pokazatelj da je Phelps na pravom putu u pokušaju povratka u plivački vrh koji bi trebao kulminirati 2016. nastupom na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Ispred Phelpsa su u Gold Coastu na 100 m bili Australac Cameron McEvoy (47.82), aktualni olimpijski pobjednik Nathan Adrian (48.30) i dvostruki svjetski prvak James Magnussen (48.36).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Pan Pacifičkom prvenstvu, osim Amerikanaca, sudjeluju reprezentacije Australije, Japana i Kanade, te nekolicina odabranih plivača iz desetak drugih zemalja. Za američke plivačice i plivače ovo natjecanje je ujedno i izborno za reprezentaciju koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2015. u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo