PELE NAPISAO PISMO MARADONI: / 'Tvoj brzi odlazak nije mi dopustio da ti to kažem, tako da ću to samo napisati...'

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Maradona je preminuo prošle srijede, a u Argentini je proglašena trodnevna žalost

3.12.2020.
12:47
Profimedia
VOYO logo

Legendarni brazilski nogometaš Pele, napisao je emotivno pismo pokojnom DieguArmanduMaradoni točno tjedan dana nakon njegove smrti.

Image
[FOTO, VIDEO] OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE KUĆE I SOBE U KOJOJ JE MARADONA UMRO SAM: /

Tamošnja javnost zgrožena viđenim

"Danas je točno sedam dana otkako si nas napustio. Puno ljudi voljelo nas je uspoređivati tijekom njihovih života. Ti si genije koji je opčinio svijet. Čarobnjak s loptom u nogama. Istinska legenda. Ali iznad svega, za mene ćeš uvijek biti moj veliki prijatelj. Danas, znam da bi svijet bio puno bolji da smo se manje uspoređivali i više divili jedan drugome. Zbog toga ti želim reći da si neusporediv", stoji među ostalom u Peleovom pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tvoj put obilježila je iskrenost. Na svoj jedinstven način naučio si nas da se moramo voljeti i to puno češće govoriti. Tvoj brzi odlazak nije mi dopustio da ti to kažem, tako da ću to samo napisati: Volim te, Diego. Moj veliki prijatelju, hvala ti na našem putovanju. Jednog dana, u raju, igrat ćemo zajedno u istom timu. I bit će to prvi put da slavljenički dižem šaku u zrak na terenu bez da sam zabio gol. Učinit ću to da te konačno ponovno zagrlim", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena pokopan je prošlog tjedna u krugu obitelji i najbližih prijatelja na groblju Bellavista u Buenos Airesu.

Iako se zbog epidemioloških mjera žitelji Buenos Airesa zamoljeni da ostanu kod kuće, na pogrebnoj procesiji od palače Rosada do groblja priključilo se tisuće automobila i motocikala s argentinskim zastavama. Mnogi su dodirivali automobil s lijesom dok je stajao na semaforima, a većina je bacala cvijeće, šalove, zastave i dresove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijesom s Maradoninim tijelom bio je izložen u predsjedničkoj palači, ispred koje se stvorio kilometarski red koji se pružao kroz 20 gradskih blokova. Zbog izgreda i tučnjava morala je intervenirati i policija, dok se na posljednjem ispraćaju na groblju okupilo 20-tak osoba.

Maradona je preminuo prošle srijede zbog plućnog edema, a u Argentini je proglašena trodnevna žalost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo