POLICIJA BEZ TOLERANCIJE / Parkour stigao u Zagreb

Centar Zagreba u srijedu su okupirali Parkouraši. Za njih ne postoje standardni putevi ni prepreke, kad ih lako preskoče, provuku se ispod ili između njih. Naravno, na najkreativniji, ali i najatraktiviniji način, što prolaznici u čudu gledaju.

29.9.2011.
18:44
VOYO logo

Nema nesavladivih prepreka, no jesu li ove ekshibicije sulude, totalno kul ili provokacija šetača u centru Zagreba, Judy koja je spretne dečke začuđeno gledala, ni sama ne zna. Ove ćete dečke naći na mjestima s najčudnijim preprekama, koje bi svaki šetač zaobišao. Oni ne, jer stvar nije u zidu, već u vašoj glavi jer što više prepreka, to bolje. Ograde i zidovi odjednom nisu nesavladive prepreke, već samo izazovi.

Tristotinjak mladih u Hrvatskoj svakodnevno svladava prepreke na sve moguće načine. Iako izgleda super atraktivno, salto nije dio Parkoura, već samo mamac za poglede. Prije svake vratolomije paze da se uvijek dobro razgibaju i da se ne dovode u opasnost. Zato si na Parkouru nisu ništa polomili, a jedna uganuta noga jedina je cijena koju su platili.


Dečki bez velike opreme, samo u trenirci i tenisicama, pravi su sportaši, a ne divljaci bez obzira na to što promatrači misle. Filip je lakoćom osvojio centar Zagreba i kratko pravio društvo banu Jelačiću. Na oduševljenje gledatelja, ali ne i revnog policajca, koji ga je odveo u postaju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo