Ovo što je Nadal uspio napraviti izgleda apsolutno nerealno

17.4.2014.
18:36
VOYO logo

Nadal je imao set i 4:1, kada je Seppi uspio spojiti dva gema, ali bio je to samo labuđi pjev talijanskog tenisača. Španjolac je napravio novi break i lako priveo meč kraju, te je upisao 300. pobjedu karijere na zemljanoj podlozi. Brojka izgleda apsolutno nerealno. Prvu je ostvario prije 12 godina kod kuće na Mallorci.

"Igrao sam bolje nego prvi meč ovdje protiv Gabašvilija. Nakon dugo vremena sam odigrao na dobroj razini. Kod 4:1 u drugom setu sam slabije radio s nogama, ali sam srećom pri rezultatu 4:3 napravio još jedan break", rekao je Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu će prvi igrač svijeta igrati protiv sunarodnjaka Davida Ferrera, koji je sa 6:4, 6:2 pobijedio Bugarina Grigora Dimitrova. Nadal protiv Ferrera vodi s 21:5 u pobjedama.

Kanađanin Milos Raonic tukao je u osmini finala sa 6:4, 6:3 Španjolca Tommyja Robreda, koji nije imao niti jednu break-loptu u meču. U četvrtfinalu ga čeka treći tenisač svijeta, Švicarac Stanislas Wawrinka, kojem je Španjolac Nicolas Almagro predao meč bez borbe zbog bolova u lijevom stopalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarac Roger Federer, koji igra s pozivnicom organizatora, za 57 minuta igre je eliminirao Čeha Lukaša Rosola 6:4, 6:1. U prethodnoj rundi je izbacio Rosolovog sunarodnjaka Radeka Štepaneka za 52 minute.

Za polufinale će Federer igrati protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge, protiv kojeg ima 10:4 u pobjedama. Tsonga je na dan svog 29. rođendana pobijedio Talijana Fabija Fogninija 5:7, 6:3, 6:0. Nakon što je Fognini osvojio prvi set, u drugom je propustio šest break-lopti u dva različita gema. Tsonga je svoju prvu šansu za break u drugom setu odmah iskoristio, nakon čega se Fognini raspao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbin Novak Đoković, koji je lani u finalu pobijedio Rafaela Nadala i tako prekinuo Španjolčevu osmogodišnju dominaciju na turniru, dobio je i drugi uzastopni meč na turniru uz samo jedan izgubljeni gem. U prethodnoj je rundi pobijedio Španjolca Alberta Montanesa 6:1, 6:0 za 45 minuta igre, a ovoga puta je protiv još jednog španjolskog tenisača, sretnog gubitnika iz kvalifikacija Pabla Carrena Buste, proveo samo dvije minute duže na igralištu za pobjedu 6:0, 6:1, uz 24 izravna poena i samo 9 neforsiranih pogrešaka.

Na kraju dana dogodilo se i jedno iznenađenje. Španjolac Guillermo Garcia-Lopez, 38. u svjetskom poretku, pobijedio je petog tenisača svijeta, Čeha Tomaša Berdycha 4:6, 6:3, 6:1 nakon dva sata i 6 minuta igre. Garcia-Lopez je imao samo 8 izravnih poena u meču, ali i samo 13 neforsiranih pogrešaka, dok ih je Berdych prikupio čak 49, pa mu nije pomoglo što je zabio 31 winner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Garcia-Lopez tako je nastavio svoju pobjedničku seriju, nakon što je prošlog tjedna osvojio ATP turnir u Casablanci. U četvrtfinalu ga čeka Đoković.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo