OVO SE NIJE DOGODILO PUNIH 80 GODINA: / Svjetsko prvenstvo u Rusiji po nečemu će biti posebno

Image
Foto: AFP, -
Image
Foto: AFP, -

Od 36 glavnih sudaca na popisu za SP 10 ih je iz Europe

30.3.2018.
17:09
AFP, -
VOYO logo

NEMAMO NITI JEDNOG SUCA NA SP-u! Ovo je točka na i (ne)kvalitete suđenja u HNL-u, a šef sudaca nam tvrdi: ‘Suđenje u Hrvatskoj nije loše’

Image
NEMAMO NITI JEDNOG SUCA NA SP-u! Ovo je točka na i (ne)kvalitete suđenja u HNL-u, a šef sudaca nam tvrdi: /

'Suđenje u Hrvatskoj nije loše'

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji neće biti niti jednog nogometnog suca iz Velike Britanije, što je prvi takav slučaj od 1938. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fifa je odabrala 36 glavnih sudaca za SP 2018., ali na tom popisu nema niti jednog suca iz Engleske, Škotske, Walesa i Sjeverne Irske. Niti jednog Britanca nema niti među 63 pomoćna suca.

Clattenburg otpao

Englez Mark Clattenburg (43), koji je sudio finale Eura 2016., bio je jedini sudac iz Velike Britanije na širem popisu za SP 2018. No, on je u veljači 2017. napustio mjesto suca u Premier ligi kako bi postao šef sudačke komisije u Saudijskoj Arabiji. Time se je isključio iz izbora za suca na SP u Rusiji. Engleski nogometni savez tražio je od Fife da umjesto njega imenuje nekog drugog suca, ali je Fifa to odbila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednja dva svjetska prvenstva, 2010. i 2014. godine, jedini sudac iz Velike Britanije bio je Englez Howard Webb, koji je sudio finale SP 2010. u Južnoj Africi.

Europski suci na SP 2018: Felix Brych (Nje), Cüneyt Cakir (TUR), Sergej Karašev (RUS), Bjorn Kuipers (Niz), Szymon Marciniak (POLJ), Antonio Miguel Mateu Lahoz (Špa), Milorad Mažić (Srb), Gianluca Rocchi (ITA), Damir Skomina (Slo), Clement Turpin (FRA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo