VIDEO: / Najveći užasi koji su zadesili sportaše

Upozorenje, ovaj tekst nije za svakoga. Sportaši će za pobjedu često napraviti sve, dat će apsolutno sve od sebe, pa i pomaknuti granicu boli i tolerancije.

7.3.2013.
8:54
VOYO logo

Uganuti gležanj, slomljeni nokat, poneka masnica ili ogrebotina, sve su to prave sitnice prema onome što je prošlo pet junaka ove priče. Sličnih događaja bilo je više, ali izdvojili smo pet najstrašnijih.

5. Ronnie Lott može i bez prsta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronnie je jedna od legendi NFL-a, a ostao je bez vrha prsta tijekom sudara s protivničkim igračem. Kacigom se zabio u njega, ruka mu je ostala na prsima i vrh malog prsta mu je, prema riječima suigrača – 'eksplodirao'. Dio je otpao, ostatak je bio slomljen, ali on je taj ostatak iščupao u svlačionici kako zbog operacije ne bi propustio ostatak sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Terrell Davis je igrao i slijep!

Denver Broncosi su 1998. godine igrali Super Bowl protiv Green Bay Packersa, a Davisa je suparnički igrač 'pokupio' u drugoj četvrtini. Složio se na travnjak, zacrnilo mu se pred očima i narednih nekoliko minuta nije ništa vidio. Treneru je lagao da može nastaviti, čak je i sudjelovao u jednoj od akcija. Pod poluvremenom je bilo jasno da ne vidi, odvukli su ga u svlačionicu, dali mu lijekove za migrenu i Davis je proživljavao najdužih 15 minuta u životu. Vid mu se vratio, a on je u nastavku s dva touchdowna odigrao poluvrijeme života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Užas na ledu i tribinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clint Malarchuk bio je golman NHL-ove momčadi Buffala i na utakmici protiv St. Louisa otklizao je od gola kako bi pokupio jednu pločicu, no tijekom kontakta sa suparničkim igračem došlo je do nevjerojatne nesreće. Steve Tuttle je pao naglavce i tijekom pada klizaljkom mu prerezao vratnu žilu. Malarchuk je uspio ručnikom imobilizirati ranu i čak i otklizati s leda.

"Bio sam siguran da ću umrijeti. Jedino što sam želio je da se maknem s leda, tako da moja majka ne vidi preko TV-a kako ću iskrvariti do smrti", rekao je golman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, preživio je. Šivali su ga dva sata. Na ledu je bio samo četiri dana kasnije, ali mentalno više nije mogao izdržati. Nastavio je igrati hokej, ali u nižim ligama Sjeverne Amerike.

2. 'Umro', pa oživio na nogometnom terenu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, i to je moguće! Anthony Van Loo može se 'pohvaliti' da je doživio smrt i vratio se u žive. Belgijski nogometaš godinama ima bolesno srce i liječnici su mu dopustili nastavak karijere, ali s ugrađenim automatskim defibrilatorom. Tijekom utakmice Roeselarea i Antwerpena doživio je srčani udar i 'ugasio' se na terenu. Srećom, defibrilator nije zakazao i koju sekundu kasnije je automatski odmjereni 'udar' Anthonyja vratio među žive. Srećom, suigrači su znali o čemu se radi, ali bile su to vrlo mučne scene...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Užas jednog ragbijaša

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je samo one za najhrabrije. Bilo nam je teško pisati o ovom slučaju jer Wayne Shelford je pretrpio nešto od čega se vjerojatno užasava svaki muškarac.

Englezi će reći da je ragbi huliganska igra koju igraju gospoda, ali ta 'gospoda' često znaju prijeći granicu. U skupu, kad se lopta ubacuje u igru, često dolazi do raznih prljavih udaraca, pucaju zubi, šake i ostale kosti, ali stradaju i mošnje. U utakmici Novog Zelanda i Francuske odigranoj 1986. godine, Wayneu je suparnički igrač čepovima kopačke razrezao mošnje. Prizor je bio užasan, otvorena rana, jedan testis je visio sa strane, no Wayne je ipak sačuvao svoje 'dragulje'. Odmah su ga zašili kraj terena, a 'luđak' je par minuta kasnije nastavio utakmicu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krupnijeg kadra nevjerojatne ozljede, srećom, nema. Stravičan događaj dogodio se u 42. minuti priložene snimke.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo