OVO GRANIČI S LUDOŠĆU: / Mladi Hrvat kreirao svjetsku senzaciju, oduševio svijet i progovorio o svemu

Image
Foto: Hrvatski Stolnonogometni Savez

Možda ne znate, ali Hrvatska se može podičiti da ima najboljeg igrača stolnog nogometa na Balkanu.

1.7.2015.
7:00
Hrvatski Stolnonogometni Savez
VOYO logo

Iako još mlad, već sada pokazuje vrhunske rezultate i oduševljava sve ljubitelje ovoga sporta koji ima veliki broj poklonika u svijetu. Da, to je sport. I to zahtjevan. A priča o Dinu Vičeviću spada u rubriku vjerovali ili ne. Naime, nakon samo godinu dana treniranja, Dino je postao najbolji igrač stolnog nogometa u Hrvatskoj i već je tri godine neporažen. U parovima i pojedinačno.

"Počeo sam igrati u jednoj igraonici u Rijeci i počelo mi se sve više sviđati. Ubrzo sam počeo učiti i vlastite trikove, stjecati neka vlastitita znanja i poteze. Trenirao sam pet, šest sati dnevno. Ima tu puno caka, primjerice kako nekoga faulirati i tako. Tada su me uočili Filip Šimunović i Marijana Sabolić. Oni su imali stolnonogometni klub Kvarner. Upoznali su me s pravilima igre, sve su mi pokazali. Meni se to svidjelo i ubrzo sam počeo nastupati na turnirima. No, u početku i nisam ostvarivao neke zapažene rezultate. Uglavnom sam bio između 9 i 10 mjesta. No, nakon pola godine, točnije 2012., izašao sam na državno prvenstvo u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu gdje sam osvojio prvo mjesto sa svojim partnerom i ujedno učiteljom Željkom Vekićem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako mlad a jedinstven u stolnom nogometu

I tu priča počinje. Dino je ubrzo postao najbolji igrač stolnog nogometa u Hrvatskoj i počeo nastupati za hrvatsku reprezentaciju. Za njega govore kako je jedinstveni primjerak talentiranosti za sport. U ovom slučaju za stolni nogomet. To potvrđuje i jedan impozantan podatak kako u posljednje tri godine Dino u Hrvatskoj nije izgubio niti jedan meč. Niti u parovima, niti pojedinačno.

"2012. godine nastupio sam na juniorskom SP-u i osvojio deveto mjesto. Prošle godine sam bio u Austriji i od 900 igrača osvojio sam 33 mjesto. Prošle godine, pak, na SP-u u Torinu bio sam deveti pojedinačno i 33 u parovima. Unatoč dobrim rezultatima još ništa nisam tražio, nikakvo sponzorstvo, ništa. Išao sam na to da kad ostvarim vrhunski rezultat, rezultat ne samo vrijedan pažnje nego vrijedan divljenja, onda ću ići u potražnju za sponzorima", jasan je mladi Riječanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravio svjetsku senzaciju

Nije se dugo čekalo na vrhunski rezultat. Naime, u Zaboku se od 19 do 21. lipnja održavao međunarodni Balkan Cup ITSF ProTour na kojem su nastupili renomirani igrači stolnog nogometa u ovom dijelu Europe. Turnir je rezultat suradnje stolnonogometnih saveza Hrvatske, Srbije i Slovenije, a na njemu sudjelovali su igrači i igračice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Austrije, Rumunjske i Bugarske. Natjecalo se u deset disciplina, pojedinačno i u parovima.

Između ostalog, tu je bio i najbolji igrač svijeta, stanoviti 26 - godišnji Austrijanac Kevin Hundstorfer. Na natjecanju je sudjelovalo stotinjak igrača, a Dino je pokazao čudesno znanje stolnog nogometa i zadivio sve koji su bili tamo. No, nije na tome ostalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U finalu se sastao upravo sa Hundstorferom i slavio s 3:2 u setovima. Tako je 19-godišnji Riječanin napravio svjetsku senzaciju osvojivši turnir protiv čovjeka koji svaki dan trenira stlno nogomet od svoje sedme godine. A Dino je počeo igrati stolni nogomet s 16 godina. Sve vam je jasno...

"Treniram dnevno 5 do 6 sati, stolni nogomet mi je doručak, ručak i večera. Trenutno sam pojedinačno najbolji igrač na Balkanu već dvije godine za redom. S ovom pobjedom sa Hundstorferom i osvojenim Balkan Cupom na svjetskoj ljestvici stolnonogometnih igrača skočio sam sa 403 na 175 mjesto. No, moje mišljenje da sam po igri među TOP 30 svjetskih igrača. Puno mi znači pojedinačni trijumf na Balkan Cupu, pogotovo nad Hundstorferom. Malo mi je žao što sam od njega izgubio u finalu u parovima s tri puta po 5:4. Nisam imao baš sreće. Ali evo, slavlje je došlo već slijedeći dan u pojedinačnoj konkurenciji, taj meč sam odigrao hladne glave."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lov na sponzore i nove senzacionalne uspjehe

Stoga, ne iznenađuju njegova velika očekivanja u budućnosti.

"Želim postati najbolji na svijetu a zato moram biti još jaći u "glavi". Mislim da to mogu ostvariti. Imam veliki motiv za to. Naravno, bitno mi je naći i neke sponzore jer imam dobre rezultate. Nadam se da će se nešto ostvariti po tom pitanju. Sad planiram kupiti vlastiti stol i još više trenirati. Uz to, sljedeće SP je u Beču od 10. do 12. srpnja pa ćemo vidjeti što i kako. Htio bih riješiti neke sponzore pa da odem na taj turnir. Imam dobre šanse na tom turniru, mislim da bih mogao izboriti plasman među prvih deset, možda i više", optimističan je hrvatski reprezentativac, koji u devetom mjesecu ima veliku misiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastupiti ću na Balkan Cupu koji organiziraju Srbi. Svaka regija ima jedan turnir Balkan Cup. Prvi Balkan Cup je bio u Sloveniji, drugi kod nas, sad je na red došao i nastup u Srbiji. Vjerujem da bi i tamo mogao ostvariti dobar rezultat. I za kraj se želim zahvaliti svima koji su vjerovali u mene. Od moje majke, sestre, oca, do mojeg najbližeg prijatelja Josipa Bilana, svog prvog trenera Željka Zekića, Filipa Šimunovića, Marijane Sabolić, zahvalio bi se i mom trenutnom partneru Simonu Zormanu, Đaniju Glaviniću, predsjedniku Hrvatskog Stolnonogometnog Saveza Antoniju Novačkom i tajniku saveza Kristijanu Langu. Hvala, veliko hvala svima što su me uveli u ovaj svijet i što su me podržavali da postanem što bolji i što jači igrač", završio je Dino.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo