nova naljepnica / Ovo će vozačima donijeti uštedu od 200-tinjak kuna

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vozačima, koji putuju u europske gradove gdje je obavezno imati istaknut znak ekonorme, o čemu ovisi koliko daleko od gradske jezgre se može doći, ova će novost uštedjeti 200-tinjak kuna.

17.12.2014.
16:56
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Od 1. siječnja, u stanicama za tehnički pregled, vlasnici automobila će dobivati naljepnice na kojima će, uz rok važenja tehničkog pregleda, biti navedena i ekonorma vozila.

To je utemeljeno u Pravilniku o tehničkom pregeldu vozila i neće se dodatno naplaćivati, a vozačima, koji putuju u europske gradove gdje je obavezno imati istaknut znak ekonorme, o čemu ovisi koliko daleko od gradske jezgre se može doći, ova će novost uštedjeti 200-tinjak kuna. Toliko se dosad izdvajalo za potvrdu o ekološkoj ispravnosti vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi smo u Europi koji će na ovaj način imati objedinjene podatke na naljepnici. Vjerujem da će i druge zemlje uskoro slijediti naš primjer", rekao je Goran Pejić, pomoćnik u Upravi za tehničke poslove Centra za vozila Hrvatske.

Propis će ići na ruku vozačima koji putuju u zemlje u kojima se traži potvrda o ekonormi, a nova vozila na tehnički pregled idu dvije godine nakon prve registracije, a ostali automobili na pregled moraju ići svake godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo