UHIĆENJA, AFERE, ALI I MEDALJE... / Ovi su trenuci obilježili hrvatski sport u 2011. godini

Zdravko Mamić je očekivano bio jedna od, recimo zvijezda, sportske 2011. u Hrvatskoj. Njegov osramoćeni Dinamo - i HNS, urezali su se u pamćenje. Srećom, bilo je tu puno više pravih sportskih veselih vijesti, a RTL vam donosi njihov pregled.

1.1.2012.
13:33
VOYO logo

Nogometna 2011. godina ostala je u sjeni uhićenih Širića, Djedovića i Šprajcera koje se tereti da su kroz kupovinu sudaca sudjelovali u namještanju nogometne lige.

U aferi Offside svi su nogometaši proglašeni krivima, a dobili su zatvorske kazne između 6 i 10 mjeseci i moraju vratiti 1,2 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pročišćavanje nogometne močvare javila su se tako neka nova lica. Zbog navodne suradnje Maleša i USKOKA uhićenja su počela. Tu je i Dario Šimić, za sada predsjednik sindikata, za koji mjesec možda i kandidat za Markovićeva nasljednika. Jer Šibenik i Karlovac čak su i štrajkali, ali bez obzira na probleme, u HNS-u čini se krivaca nema.

Hrvatska reprezentacija je bila na rubu. Nakon poraza u Grčkoj, zatresla se klupa Slavenu Biliću, ali samo do Istanbula. Rapsodija u dodatnim kvalifikacijama odvela je Kockaste na EURO i skupine sa Španjolskom, Italijom i Irskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak Dinamo u svojoj prvoj Ligi prvaka nakon 12 godina upoznao je Ronalda, Mourinha i društvo, ali nakon euforije – stigla je realnost. Dinamo je nakon skupine s Realom, Lyonom i Ajaxom postao najgora momčad Lige prvaka s 22 primljena pogotka i gol razlikom minus 19.

Nešto južnije, nimalo tužnije. Na Poljudu je igrala slavna Barcelona, Hajduk zadržao nulu za svečanu proslavu sto godina Bilog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić ostavio je sve iza sebe i osvojio jedan veliki i dva mala globusa, ponajviše zbog onih 999 bodova samo u siječnju. Pa je na velikoj završnoj fešti zamijenio skije i oduševio s gitarom u rukama.

Više pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo