U ALTA BADIJI / Zubčić želi novi iskorak: 'Hoću tu napraviti pošten rezultat jer mi je jako draga staza i jako zahtjevna'

Zubčić je sada na Dolomitima nakon što je odskijao jedan od svojih najboljih veleslaloma u mondenskom francuskom skijalištu i stigao do velikog četvrtog mjesta

16.12.2023.
20:53
VOYO logo

Prošlog vikenda Filip Zubčić odradio je jednu od svojih najboljih veleslalomskih izvedbi. U nedjelju nastavlja lov na postolje i to u Alta Badiji, na mjestu koje mu je još 2014. otvorilo vrata prema svjetskom vrhu. Je li spreman za novi iskorak? Odgovor ima Donna Diana Prćić.

Image
ODLIČAN PLASMAN /

Bila je to prava drama: Filip Zubčić četvrti u veleslalomu u Val d'Isereu, postolje mu izmaklo za dlaku

Image
ODLIČAN PLASMAN /

Bila je to prava drama: Filip Zubčić četvrti u veleslalomu u Val d'Isereu, postolje mu izmaklo za dlaku

"Dobro se osjećam i fizički i na skijama i u glavi sam dosta miran i nadam se da ću pokazati to u sljedećim utrkama", započeo je Zubčić, koji je lani ovdje bio osmi, a prije devet godina je na ovome mjestu ostvario proboj u Svjetskom kupu sa sedmim mjestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je bio prvi pravi top 10 plasman, otad nisam još uvijek bio bolji. Već je prošlo od tad 7, 8 godina, 9. i još se čeka poboljšanje tog rezultata", kaže Filip

Zubčić je sada na Dolomitima nakon što je odskijao jedan od svojih najboljih veleslaloma u mondenskom francuskom skijalištu i stigao do velikog četvrtog mjesta. Mjesto na postolju u Valdezeru izmaknulo mu je za dlaku, a pobjedu je odnio Švicarac Marco Odermatt. Rezultat je to koji se tražio zadnje dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je kaj mi je izmaklo postolje. Zamalo, 12 stotinki, zato sam i poludio u cilj kad je ušao ispred mene, jer sam si mislio samo da me ovo ne košta postolja", kaže Zubčić koji se veseli talijanskoj skijaškoj poslastici, a to je famozna Gran Risa. Jedna je od tehnički najzahtjevnijih staza u Svjetskom skijaškom kupu.

"Hoću tu napraviti pošten rezultat jer mi je jako draga staza i jako zahtjevna i svi pravi veleslalomaši su bili tu ili bili na postelju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mu je draga, priznaje da se posljednjih godina i nije baš najbolje snalazio u Alta BadIji.

"Uvijek na jednom djelu staze zeznem, zbrljavim, izgubim dosta vremena međutim zato mi je i challange ta staza i zato se volim tu vraćati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale Svjetskog prvenstva rukometašica pratite u nedjelju od 19 sati ekskluzivno samo na platformi Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo