Play ponuda

ZUBČIĆ OTKRIO ZAŠTO I GDJE JE IZGUBIO DRUGO MJESTO: / 'Nije bilo onako kako sam zamislio. Što je tu je, idemo dalje'

Image

'Prvu rundu sam se dobro skijao, skijanje uopće nije bilo loše'

13.3.2021.
15:50
Play ponuda

Osvajanjem šestog mjesta na subotnjem veleslalom u Kranjskoj Gori 28-godišnji Zagrepčanin Filip Zubčić ostvario je svoj daleko najbolji rezultat u utrkama na najpoznatijem slovenskom skijalištu na kojem mu je do danas najbolje ostvarenje bilo 13. mjesto iz 2019.

Image
FANTASTIČNI ZUBČIĆ OVE SEZONE ODUŠEVIO I POKAZAO DA JE JEDAN OD NAJBOLJIH NA SVIJETU: /

Još može osvojiti Mali globus, ali...

Image
FANTASTIČNI ZUBČIĆ OVE SEZONE ODUŠEVIO I POKAZAO DA JE JEDAN OD NAJBOLJIH NA SVIJETU: /

Još može osvojiti Mali globus, ali...

No, najbolji hrvatski skijaš je svjestan da je mogao ostvariti i mnogo više.

'Šesto mjesto u Kranjskoj Gori možda nije najbolji rezultat i nije bilo onako kako sam ja zamislio'

"Šesto mjesto u Kranjskoj Gori možda nije najbolji rezultat i nije bilo onako kako sam ja zamislio", priznao je Zubčić koji je u prvoj vožnji nakupio gotovo sekundu zaostatka (+0.93) za vodećim Švicarcem Loicom Meillardom.

"Prvu rundu sam se dobro skijao, skijanje uopće nije bilo loše. Jednostavno je postava bila takva da sam puno više trebao puštati, puno više juriti u srednjem dijelu, što nisam baš uspio", prokomentirao je svoj prvi subotnji nastup.

U drugu vožnju je startao odlučno te brzom i preciznom vožnjom u gornjem dijelu staze povećavao svoju prednost.

"U drugom laufu sam probao još dati gasa, probao ići direktnije. To je bilo dosta bolje u gornjem dijelu. U srednjem i donjem dijelu sam se dosta zabijao u vrata i tamo sam sve izgubio. Falilo je 27 stotinki do drugog mjesta i mislim da sam to izgubio u donjem dijelu. Što je tu je, idemo dalje", zaključio je Zubčić koji će u nedjelju nastupiti na pretposljednjem slalomu u ovoj sezoni.

Samo Filipu teorija igra

Rasplet veleslaloma u Kranjskoj Gori ostavio mu je samo teoretske izglede za osvajanje Malog kristalnog globusa, jer uoči finala Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu ima 99 bodova zaostatka za vodećim Švicarcem Marcom Odermattom, koji ima 25 bodova više od drugoplasiranog Alexisa Pinturaulta, s kojim će na domaćem terenu voditi veliku bitku i za Veliki kristalni globus.

Uoči nedjeljnog slalom u Kranjskoj Gori Pinturault u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa ima 1100 bodova, 31 više od Odermatta. Filip Zubčić je na sedmom mjestu sa 642 boda.

Play ponuda
Play ponuda