Play ponuda

SVJETSKI KUP / Senzacionalan dan: Hrvatski skijaši osvojili prve bodove u sezoni, Zrinki Ljutić malo nedostajalo za postolje

Image
Foto: Profimedia

Svjetska juniorska prvakinja u slalomu završila je na visokom petom mjestu

11.12.2022.
11:43
Profimedia
Play ponuda

Švicarska skijašica Wendy Holdener pobijedila je u slalomu Svjetskog kupa u talijanskom Sestriereu, čime je ostvarila petu pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu.

Bila je to druga slalomska pobjeda za 29-godišnju Holdener u karijeri, ali i ove sezone, jer je ranije slavila u američkom Killingtonu. Nakon prve vožnje je Holdener bila druga, no drugi 'lauf' je odradila sjajno i proslavila pobjedu. Vodeća nakon prve vožnje, Slovakinja Petra Vlhova (+0.70), skliznula je na treće mjesto, dok je druga na kraju završila Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.47) koja ostaje čekati jubilarnu pedesetu slalomsku pobjedu u Svjetskom kupu, u karijeri.

Zrinka Ljutić je bila odlična šesta nakon prve vožnje, a jednako je dobro obavljala posao i u drugoj vožnji, sve do donjeg dijela. Tada je izgubila veliku prednost te je u cilj ušla kao treća. Nakon što su se i one najbolje spustile niz stazu Ljutić je završila kao sedma, s 1.14 sekundom zaostatka za pobjednicom. Ranije u sezoni bila je i sedma u finskom Leviju.

Ljutić 29. ukupno

Leona Popović je nakon 15. mjesta u prvoj vožnji dodatno nazadovala te je utrku završila na 18. mjestu. Imala je ukupni zaostatak od 3.63 sekunde.

U slalomu su vodeće Holdener i Shiffrin s 325 bodova. Popović je osma te ima 108, dok je Ljutić na 11. mjestu i ima 88 bodova.

U ukupnom redoslijedu vodi Shiffrin s 385 bodova ispred Holdener (366) i Vlhove (340). Popović je na 20. mjestu, dok je Ljutić na 29. poziciji.

14.19 Sada je sve jasno, Zrinka Ljutić je sedma, a Leona Popović je na 18. mjestu. Sjajan rezultat!

14.17 Svjetska juniorska prvakinja u slalomu završit će sigurno među osam najboljih. Još dvije skijašice su na redu da sruše našu Ljutić.

14.11 Nažalost naša Ljutić nije se uspjela popeti se na postolje. Trenutno je četvrta, a još četiri skijašice ima za voziti svoju drugu vožnju. TOP 10 je siguran barem.

14.02 Još su samo četiri skijašice na redu ispred naše Zrinke. Ovo je dan istine za Ljutić! Naša druga predstavnica Leona Popović je trenutno na 17. mjestu.

Image
AJMO, CURE /

Hrvatice ponovno fantastične u slalomu: Obje naše skijašice u top 10, Ljutić krenula 30. u prvu vožnju i završila sedma

Image
AJMO, CURE /

Hrvatice ponovno fantastične u slalomu: Obje naše skijašice u top 10, Ljutić krenula 30. u prvu vožnju i završila sedma

Rodeš i Kolega u drugoj vožnji

Lucas Braathen, 22-godišnji norveški skijaš, pobjednik je slaloma u Val d'Isereu, dok su dvojica hrvatskih skijaša, Istok Rodeš i Samuel Kolega, osvojili prve bodove u sezoni.

Sjajno je obje vožnje, premijerne slalomske ove sezone, odradio Braathen, pogotovo drugu u kojoj je osigurao treću pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri. Sada ima dvije slalomske i jednu veleslalomsku pobjedu. Nakon prve vožnje bio je drugi, no vodeći, njegov stariji sunarodnjak Henrik Kristoffersen, loše je obavio drugi 'lauf' pa je skliznuo na konačno šesto mjesto.

Drugi je na kraju bio Austrijanac Manuel Feller (+0.84), dok je još samo jedan skijaš imao manji zaostatak od jedne sekunde, trećeplasirani Švicarac Loic Meillard (+0.98).

Prvi bodovi

Hrvatski skijaši Istok Rodeš i Samuel Kolega osvojili su prve bodove ove sezone u Svjetskom kupu. Rodeš je završio kao 16., dok je Kolega bio 27. Rodeš je u odnosu na prvu vožnju napredovao za jedno mjesto, dok je Kolega skliznuo za devet pozicija.

Rodeš trenutačno ima 15 bodova, Kolega četiri, dok je još ranije Filip Zubčić osvojio 22 bodova u veleslalomu. Prvu vožnju nedjeljnog slaloma u francuskom zimovalištu nije završio Filip Zubčić, dok se Matej Vidović nije uspio ugurati među trideset najboljih.

U ukupnom redoslijedu vodi Švicarac Marc Odermatt s 520 bodova. Slijede dvojica Norvežana, Aleksander Aamodt Kilde ima 380, a Braathen 215.

12.50 Istok Rodeš je zasjeo na četvrto mjesto, solidna vožnja. Još je 16 slalomaša ostalo gore na startu.

12.48 Samuel Kolega je uz temperaturu vozio do 12. mjesta u drugoj vožnji. Još je 17 slalomaša ostalo gore na startu.

Play ponuda
Play ponuda