Evo zašto je junak Ledene pobjegao baš u redove najvećeg rivala

Tomislav Zanoški već je istoga dana nakon što je Medveščak objavio priču o raskidu ugovora otputovao u Klagenfurt. Njegov novi klub u petak (14.

14.12.2012.
15:32
VOYO logo

Kako je uopće došlo do toga da Zanoški baš ode u redove najljućeg rivala? Kako su oni mogli znati za njegove probleme u Zagrebu? Odgovor je vrlo jasan - Unlimited Sports Management. To je tvrtka koja brine o Tomislavovoj karijeri, a njen predsjednik je Patrick Pilloni, bivši hokejaš i legenda KAC-a. Njegov brat Oliver također je važan kotačić u obitelji najtrofejnijeg austrijskog kluba, ali ove sezone pokretanjem juniorskog Ebela (EBYSL), on je postao povjerenik tog natjecanja.

Tako su Austrijanci ekspresno znali za svaki Tomislavov potez. Nije niti tajna, željeli su ga i ranije, ali Zanoški je radije izabrao ostanak u domovini. Problem s trenerom ga je 'gurao' iz Zagreba, a kako se bližio kraj 'tryout' perioda (15. prosinac), očito se KAC-u žurilo završiti posao. Jer je iza tog datuma dozvoljeno napraviti samo tri promjene u momčadi, a i sve glasnije su najave da će prestati štrajk u NHL-u, pa KAC-u trebaju kvalitetni igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki izvori spominju i dugovanje od strane Medveščaka, ali ono što 'uvijek dobro' obavješteni kuloari spominju jest simbolična cifra. Pogotovo za domaćeg igrača koji je toliko puta javno isticao sreću i zadovoljstvo igranjem za Medveščak. No, na kraju je otišao u suzama. One su bile prave, ali zašto je do njih moralo doći? Da li je ljubimac Ledene mogao još izdržati i surađivati s trenerom Raymondom? I da li je sve samo ovo igra kojom su Austrijanci našli odličnu prigodu za destabliziranje suparnika?

Nekako u sjeni "slučaja Zanoški" hokejaši Medveščaka gostovali su u Dornbirnu i pobijedili 4:2 u 30. kolu Ebel lige. Domaćini su prvi poveli, Robert Logan MacMillan zabio je već u prvom napadu. Međutim, samo minutu kasnije medvjedi su se vratili u igru, a strijelac je bio Geoff Waugh. To je Medveščaku dalo dodatnu snagu pa su golovima Bucka i Frasera na kraju prve trećine vodili 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj trećini vidjeli smo samo jedan pogodak, Alexander Feichtner smanjio je na 3:2. Medvjedi su sigurno čuvali tu prednost do samog kraja utakmice kada su domaćini izvadili vratara ne bi li stigli do iznenađenja, ali Koren im je uzeo pak i zabio na prazan gol.

Nakon 30 kola vodeća je Vienna sa 43 boda, Medveščak ima bod manje, dok Znojmo na trećem mjestu ima 38 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EBEL liga, 30. kolo: Dornbirn – Medveščak 2-4 (1-3, 1-0, 0-1) Alba Volan – KAC Klagenfurt 2-1 Innsbruck – Znojmo 1-2 Olimpija – Graz 3-0 Villach – Linz 4-2

Redoslijed: 1. Vienna Capitals 43, 2. Medveščak 42, 3. Villach 38, 4. Znojmo 38, 5. Graz 38…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo