VIDEO: / Legenda odvela Rangerse u polufinale!

Hokejaši New York Rangersa i New Jerseyja posljednji su konferencijski polufinalisti NHL lige. U odlučujućim su utakmicama prvog kruga svladali Ottawu, odnosno Floridu...

27.4.2012.
8:50
VOYO logo

Rangersi su u Madison Square Gardenu bili bolji od Ottawe s 2:1, a sva su tri pogotka postignuta u drugoj trećini. Domaći su poveli preko Marca Staala i Dana Girardija, za Senatorse je smanjio Daniel Alfredsson, ali do preokreta nije došlo. Henrik Lundqvist je do kraja dvoboja zaustavio sve pokušaje gostiju (ukupno 26 obrana) i odveo Rangerse u polufinale gdje ih čekaju Washington Capitalsi.

Senatorsi su, podsjetimo, vodili u seriji s 3-2, ali su Njujorčani pronašli stazu za povratak. Prvi su put igrali odlučujuću sedmu utakmicu doigravanja u Madison Square Gardenu nakon finala 1994. godine kada su i posljednji put bili prvaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New Jersey je pobijedio Floridu u gostima s 3:2, a odlučujući je pogodak u četvrtoj minuti drugog produžetka postigao Adam Henrique. Devilsi su poslije dvije trećine vodili s 2-0 golovima spomenutog Henriquea i Stephena Gionte, ali su sve prosuli u posljednjoj dionici, dopustivši Panthersima da se vrate u igru preko Stephena Weissa i Marcela Goca. Ispuštanje prednosti ipak ih nije demoraliziralo, u produžecima su uspjeli zabiti i slaviti u seriji prvi put nakon 2007. godine.

Veliku je utakmicu za goste odigrao Martin Brodeur koji je nekoliko dana prije 40. rođendana skupio 43 obrane. Neuništivi vratar, koji je cijelu NHL karijeru proveo u New Jerseyju, prvu je utakmicu u doigravanju odigrao prije 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Rangers - Ottawa 2-1 (New York dobio seriju s 4-3)

Florida - New Jersey 2-3, produžeci (New Jersey dobio seriju s 4-3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parovi polufinala:

Istočna konferencija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Rangers - Washington Philaledphia - New Jersey

Zapadna konferencija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

St. Louis - LA Kings Phoenix - Nashville

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo