USPJEH ZA PAMĆENJE: / Čelični Andrej ispisao povijest hrvatskog sporta

Image
Foto: Facebook

Hrvatski triatlonac Andrej Vištica osvojio je u nedjelju drugo mjesto u Ironman utrci u Walesu, postavši tako prvi Hrvat koji se popeo na postoje u službenoj utrci iz Ironaman serije.

14.9.2015.
17:10
Facebook
VOYO logo

Utrka u Tenbyju, koja je 5. izdanje Ironmana u Walesu, na glasu je kao jedna od najtežih u Ironman seriji, dijelom zbog brdovitih staza na biciklu i trčanju, a dijelom i zbog hladnog i kišnog vremena. Utrka je startala u 7,00 sati ujutro, a jak vjetar je uzburkao more i dosta usporio vremena plivanja. U tim uvjetima najbolje se snašao Britanac Harry Wiltshire koji je 3,8 km plivanja savladao za 51:55 minuta. Vištica je isplivao u prvoj većoj grupi s oko 5:30 minuta zaostatka (57:00).

Nijemac Markus Thomschke, koji je isplivao u grupi sa Višticom, preuzeo je inicijativu na biciklu i već se nakon 40 kilometara našao u vodstvu. Njegov tempo je pratio samo Amerikanac Jesse Thomas. U međuvremenu se Vištica probio sa 7. mjesta na kraju plivanja do 3. mjesta. Thomschke se pred kraj 180 km duge biciklističke dionice odvojio i u tranziciju ušao sa 3 minute prednosti ( 4:57:14)pred Thomasom (5:03:28) i 8:30 min pred Višticom (5:05:46).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemac je brzo platio danak prejakoj vožnji bicikla te je već u prvih 15 kilometara maratona vodeću poziciju prepustio Thomasu, da bi ga 10-ak kilometara kasnije pretekao i hrvatski predstavnik. Unatoč najbržem vremenu istrčanom u maratonu, 2:52 sata, Vištica nije uspio značajnije zaprijetiti Amerikancu te je utrku završio na 2. mjestu, dok je Thomschke uspio obraniti treće mjesto na postolju.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Njemica Anja Beranek ispred Tineke van der Berg iz Nizozemke, te Katje Konschak također iz Njemačke."Zadovoljan sam svojom izvedbom i drugim mjestom. Nadao sam se pobjedi i dao sve od sebe da do nje i dođem, ali Thomas se danas pokazao kao bolji i zasluženo pobjedio. Ovime sam osigurao 1600 kvalifikacijskih bodova za Havaje 2016., pa sam skoro na pola puta da osiguram kvalifikaciju", izjavio je Vištica nakon utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo