VIDEO: / Velika tučnjava igrača Bostona i Vancouvera

U prvoj utakmici koju su Bruinsi i Canucksi igrali nakon lanjskog finala doigravanja NHL lige kanadska je momčad u Bostonu slavila 4:3 pobjedu, a susret je obilježla i masovna tučnjava.

8.1.2012.
12:17
VOYO logo

Istim su rezultatom finalnu seriju, a time i Stanley Cup, dobili Bruinsi nakon što su slavili u dvjema posljednjim utakmicama, prvi put nakon 39 godina suše. Tri od četiri gola zabili su doprvaci prvacima u situacijama s igračem više na ledu. Najbolja su momčad Canucksi po tom kriteriju u cijeloj ligi.

Henrik Sedin zabio je jedan takav 13 sekundi prije isteka druge trećine za 3:2 vodstvo. Cody Hodgson odmah je na početku posljednje dionice igre povećao na 4:2, a Boston je do kraja tek uspio smanjiti preko češkog centra Davida Krejčija. Pobjedom su Canucksi potvrdili status najbolje momčadi na Zapadu. Prate ih St. Louis i San Jose. Bluesi su na svom ledu u subotu deklasirali Colorado Avalanche 4:0 došavši do 17. ovosezonske domaće pobjede. Najučinkovitija su domaća momčad lige. Do 12. su pak uzastopne domaće pobjede protiv Washington Capitalsa došli Sharksi, koji su u Shark Tank Centeru nadigrali momčad iz glavnog grada 5:2. Vijest dana u NHL ligi svakako je 500. pogodak u karijeri Jaromea Iginle. Legendarni 34-godišnji napadač Calgary Flamesa postigao ga je u domaćoj 3:1 pobjedi nad Minnesotom zabivši za 2:0 nakon osam minuta i 33 sekunde igre u trećoj trećini. Postao je Iginla time 42. igrač u povijesti lige koji je probio granicu od 500 golova te 15. koji je to učinio u dresu jednog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philadelphia – Ottawa 3-2, produžetak Boston – Vancouver 3-4 Dallas – Edmonton 4-1 Los Angeles – Columbus 0-1 Buffalo – Winnipeg 1-2, produžetak Montreal – Tampa Bay 3-1 Toronto – Detroit 4-3 Pittsburgh – New Jersey 1-3 Nashville – Carolina 5-2 Phoenix – NY Islanders 5-1 St.Louis – Colorado 4-0 Calgary – Minnesota 3-1 San Jose – Washington 5-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo