VIDEO: / Spriječen povijesni povratak Blackhawksa!

Prva runda doigravanja u američkoj hokejskoj ligi bliži se kraju, a poznato je već šest putnika u konferencijska polufinala.

27.4.2011.
20:09
VOYO logo

Najuvjerljivija momčad bila je Detroit Red Wingsi koji su sa 4:0 pobijedili Phoenix Coyotese. Dalje su prošli i San Jose Sharksi protiv Los Angeles Kingsa 4:2, Washington Capitalsi protiv New York Rangersa 4:1 i Nashvile Predatorsi protiv Anaheim Ducksa 4:2.

Nakon tijesnog poraza u zadnjoj utakmici u produžecima, Vancouver Canucksi uspjeli su sinoć pobijediti prošlogodišnje osvajače Chicago Blackhawkse u produžetku sa 2:1. Zlatni gol postigao je Alex Burrows nakon čega je slijedilo ludo slavlje. Iako su izgubili tri utakmice zaredom, Vancouver nije dopustio povijesni povratak Chicaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećao sam se kao u snu, ali kad su dečki skočili na mene i nisam mogao disati, znao sam da je istina", rekao je spasitelj Burrows.

"To je ono što legende odvaja od ostalih. Bolje od ovog ne može", oduševljeno je izjavio golman Robert Luongo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chicagov trener Joel Quenneville naglasio je da je upravo Luongo najviše zaslužan za finalnu pobjedu Vancouvera 4:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo je onih koji su vjerovali da ćemo dogurati do produžetka 7. utakmice. No, ja još uvijek mislim da smo mogli osvojiti i tu posljednju. Teško je progutati ovakav poraz", nadodao je Quenneville.

Za razliku od njih, Pittsburgh Flyersi pobijedili su Buffalo Sabrese uvjerljivo sa 5:2, izborivši tako drugu rundu doigravanja, također sa ukupnim rezultatom 4:3. Zahvaljujući golmanu Flyersa Brianu Boucheru i efikasnoj obrani te igri s igračem više, uspjeli su zabiti četiri nedostižna gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brian je obranio neke strašne udarce pri rezultatu 2:0 i 3:0", rekao je trener Flyersa Peter LaViolette.

"On je bio ključan za današnju pobjedu. Svojim je obranama smirivao momčad", rekao je LaViolette.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lindy Ruff, trener Sabresa:

"Bili smo bolji u drugoj i trećoj trećini, ali neke od situacija s igračem više nismo dobro odigrali zbog pritiska".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostali su još odlučujući susreti između Montreal Canadiensa i Boston Bruinsa te Tampa Bay Lightninga i Pittsburgh Penguinsa koji se igraju noćas.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo