UZNEMIRUJUĆA SNIMKA / VIDEO Robot zgrabio i slomio prst 7-godišnjem dječaku tijekom šahovskog turnira

Image
Foto: Screenshot Twitter
25.7.2022.
12:35
Screenshot Twitter
VOYO logo

Uznemirujuća snimka na kojoj robot lomi prst sedmogodišnjem dječaku na šahovskom turniru stiže iz Moskve. Zapadni mediji poput Guardiana i BBC-a su prenijeli snimku iz ruskih izvora krajem prošlog tjedna, a na njoj se vidi kako robot protiv kojeg dječak uzima jednu figuricu, mališan ne čeka da robot završi svoj potez već odmah miče drugu figuru, a robot mu uzima prst i steže ta nekoliko sekundi.

"Robot je slomio dječaku prst", kazao je Sergej Lazarev, predsjednik Moskovske šahovske federacije za rusku agenciju Tass te dodao kako je taj robot igrao mnogo mečeva ranije bez da se dogodio ikakav incident

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje određene sigurnosne procedure koje je dijete, očigledno, prekršilo. Kada je napravio potez, nije shvatio da mora prvo sačekati da robot završi svoj. Ovo je ekstremno rijetka situacija. Zapravo prva koju sam ikad vidio", objasnio je situaciju Sergey Smagin, dopredsjednik Ruske šahovske federacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom nekoliko odraslih je odmah priskočilo dječaku u pomoć te mu je prst oslobođen, a mališan je turnir završio s gipsom na ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo