OGLAS

OKRUGLI STOL / Velikani hrvatskog sporta apelirali na nužne porezne reforme: 'Na satu je pet do dvanaest'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na okruglom stolu, koji je okupio više od 20 istaknutih sportaških imena, razmatrane su strategije i mogućnosti kako unaprijediti trenutnu situaciju u hrvatskom sportu

5.12.2023.
18:44
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Udruženje sportskih klubova kroz Hrvatske gospodarske komore (HGK) je okupilo vrhunske sportaše i sportske djelatnike na okruglom stolu za rješavanje krize u hrvatskom sportu.

Image
KREĆE IZGRADNJA /

Ovako će izgledati nova Kantrida, uz stadion bit će tu hotel i tri nebodera

Image
KREĆE IZGRADNJA /

Ovako će izgledati nova Kantrida, uz stadion bit će tu hotel i tri nebodera

Marija Anzulović, Hrvoje Čale, Silvio Marić, Jelena Kostanić, Damir Martin, Valent Sinković, Maja Poljak, Zrinka Petrović, Vlado Šola, Damir Bičanić i Zoran Primorac su svojim prisustvom i izjavama istaknuli važnost prijedloga za porezne poticaje i rasterećenja koja bi značajno doprinijela ulaganjima u sport. Na okruglom stolu, koji je okupio više od 20 istaknutih sportaških imena, razmatrane su strategije i mogućnosti kako unaprijediti trenutnu situaciju u hrvatskom sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alarmantno je vrijeme za hrvatski sport; na satu je pet do dvanaest," upozorio je Vlado Šola, legendarni hrvatski rukometni vratar i trenutni izbornik crnogorske rukometne reprezentacije. "Da bi naši klubovi ponovno postigli svoju nekadašnju slavu, neophodno je da Vlada stvori uvjete koji će ulaganje u sport učiniti privlačnijim za gospodarstvenike. Istovremeno, želimo potaknuti gospodarstvenike da shvate kako ulaganje u sport ne mora nužno rezultirati izravnim profitom. Povezanost vrhunskih brendova s vrhunskim sportskim brendovima stvara snažnu sinergiju koja jača oba brenda. Osim toga, ne smijemo zaboraviti ni male klubove, koji su temelj našeg sporta. Sredstva lokalne samouprave često nisu dovoljna za pokrivanje osnovnih potreba klubova, kao što su dresovi i oprema za trening. Zbog toga je inicijativa Udruženja sportskih klubova HGK od ključne važnosti i zaslužuje našu punu podršku, u nadi da će naići na plodno tlo," istaknuo je Šola. Podsjetimo, Udruženje je predložilo porezne poticaje za ulaganje u sport za poduzetnike i građane, povećanje neoporezivih iznosa za sportske nagrade i stipendije te smanjenje klupskih troškova za rad s djecom i mladima.

Predsjednik Udruženja sportskih klubova HGK, Vedran Šupuković, izrazio je duboku zabrinutost za stanje hrvatskog klupskog sporta. "Već mjesecima ističemo da je hrvatski klupski sport u teškoj krizi. U 90-ima smo bili perjanice kvalitete u Europi, a danas se suočavamo s financijskom devastacijom koja je uzrokovala rezultatski pad. Dok se mi borimo za opstanak, klubovi s kojima smo nekad bili ravnopravni, kontinuirano napreduju od tada. Jasno je da problemi s kojima se suočavamo neće biti riješeni preko noći i da usvajanje naših prijedloga neće odmah spasiti situaciju, ali predstavljaju nužan korak u pravom smjeru," istaknuo je Šupuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo