VEČER SPORTSKIH OSCARA: / Novak Đoković i Serena Williams po treći put na tronu

Image
Foto: AFP, TOBIAS SCHWARZ
Image
Foto: AFP, TOBIAS SCHWARZ

Najbolji svjetski tenisači Novak Đoković i Serena Williams dobitnici su prestižne nagrade Laureus za najbolje sportaše u 2015. godini.

18.4.2016.
21:50
AFP, TOBIAS SCHWARZ
VOYO logo

Đokoviću je prošla sezona bila najbolja u karijeri. Osvojio je tri Grand Slam naslova i rekordnih šest na turnirima iz serije Masters 1000, sačuvao prvo mjesto na ATP ljestvici, ostvario 31 pobjedu protiv suparnika iz svjetskog topa 10, igrao u 15 uzastopnih finala... Ni ne čudi stoga što je Laureus drugu godinu zaredom završio u njegovim rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna priznanja Cruyffu i Laudi

Lani je uz njega na tronu bila etiopska atletičarka Genzebe Dibaba koja je bila nominirana i ove godine, ali nagrada je ovaj put pripala Sereni Williams. Amerikanka je također osvojila tri Grand Slam naslova, te postala prva tenisačica nakon Steffi Graf koja je dvije godine zaredom držala prvo mjesto na svijetu. Laureus za najbolju svjetsku sportašicu Williams je dobivala i 2003. i 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za momčad godine je proglašena novozelandska ragbijaška reprezentacija koja je lani osvojila svjetski naslov, a njezin član Dan Carter je povratnik godine. Laureus za najveći proboj pripao je golferu Jordanu Spiethu, brazilski plivač Daniel Dias je paraolimpijac godine, a najbolji pojedinac u ekstremnim sportovima je triatlonac Jan Frodeno.

Nagradu Spirit of Sport posthumno je dobio legendarni nizozemski nogometaš Johan Cruyff, dok je priznanje za životno djelo dodijeljeno velikanu Formule 1 Nikiju Laudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, hrvatski su sportaši dosad dvaput osvajali Laureusova priznanja: 2002. je Goran Ivanišević dobio nagradu za povratnika, a 2006. je Janica Kostelić bila sportašica godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo