VATERPOLSKI SPEKTAKL: / Ovo bi moglo biti najneizvjesnije EP koje pamtimo

Image

Hrvatski vaterpolisti savršeno su odradili popravni ispit i deklasirali Francusku rezultatom 20-5 u 2. kolu Europskog prvenstva.

13.1.2016.
11:03
VOYO logo

"Bila je to dobra pobjeda. Ne treba sada raditi euforiju, kao što nismo niti treba raditi tragediju iz poraza od Srbije. Bitno je da su igrači krenuli ozbiljno od prve minute, kasnije su svi dobili priliku se razigrati, vratiti samopouzdanje. Drago mi je što je i Marko Bijač dobio priliku braniti i sada možemo mirnije gledati prema drugom krugu. Ne treba preskočiti utakmicu s Maltom, ali oni su definitivno najlošija momčad u skupini", smatra 41-godišni Kobešćak koji je od Francuza očekivao mnogo više:

Sedam favorita za medalju

"Oni vrijede više od pokazanog i definitivno nešto ne valja u njihovoj reprezentaciji. Koji su njihovi interni problemi, ne znam, to su njihove brige."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobešćak pomno prati i ostale utakmice na prvenstvu.

"Sedam reprezentacija konkurira za medalje i bit će veliko iskušenje samo i proći u polufinale. Favoriti koji nisu u našoj skupini igraju vrhunski, ali i dalje mislim da mi imamo individualno kvalitetu više od tih reprezentacija. Opet ponavljam, mlađi igrači odnosno noviji u reprezentaciji, moraju se nametnuti i iskoristiti svoju šansu na ovom turniru kako bi Hrvatska osvojila medalju", smatra trener Juga i ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matineja s Maltom

"Od favorita nitko nije razočarao, ali tek se igra 2. kolo, bit će još puno uspona i padova. Jedino od kog sam očekivao malo više su reprezentacije poput Francuske i Njemačke, koje očito ne mogu parirati najboljima. Ipak do izražaja dolazi tko ima vrhunsku ligu i gdje se najbolje radi. Ponavljam, svaka utakmica na ovakvom natjecanju je kao zasebna sezona. Italija igra fantastično. Izvrsno brani Tempesti koji je uz Pavića zadnjih godina najbolji golman svijeta. Posljednju sezonu-dvije nije bio na svojoj razini, ali opet je vrhunski. Bodegas im je povezao redove, jako su pokretljivi, opasni sa svih pozicija. Gledamo vrhunski vaterpolo i sasvim je moguće da ovo bude i najneizvjesnije EP koje pamtimo. "

Hrvatska u 3. kolu EP-a igra matineju 14. siječnja protiv Malte. Utakmica je već na rasporedu u 9.30 sati. Bit će veći problem rano ustati, odraditi doručak, pojaviti se na bazenu i zagrijavanju, nego odigrati utakmicu protiv amatera s Malte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo