Play ponuda

USPJEH KARIJERE ZA SJAJNU HRVATSKU SKIJAŠICU: / Leona Popović došla do najboljeg rezultata u slalomu u finskom Leviju

Image
Foto: Profimedia

S dvije ujednačene vožnje 23-godišnja Leona Popović je iskoristila dobro pripremljenu stazu u Leviju

22.11.2020.
14:52
Profimedia
Play ponuda

Hrvatska skijašica Leona Popović osvojila je 18. mjesto na drugom slalomu održanom u nedjelju u finskom Leviju, što je njezin najbolji rezultat u slalomskim utrkama za Svjetski kup u karijeri, a za pobjednicom Petrom Vlhovom je zaostala 2.51 sekunde.

S dvije ujednačene vožnje 23-godišnja Leona Popović je iskoristila dobro pripremljenu stazu u Leviju i došla do svog najboljeg rezultata u slalomskim utrkama Svjetskog kupa i prvog plasmana među 20 najboljih slalomašica svijeta.

Nakon 18. vremena u prvoj vožnji sa startnim brojem 55, Leona je u drugoj vožnji imala 20. rezultat, a malena pogreška na strmijem dijelu staze odnio joj je mogućnost za još bolji plasman, možda i među 15 najboljih, što bi joj bio najbolji rezultat u Svjetskom kupu. Zasada će to ostati 17. mjesto u alpskoj kombinaciji koje je osvojila u Crans Montani 2017.

shimmer fallback
shimmer fallback

Vlhova dominantna

Petra Vlhova je najboljim rezultatom prve i drugim vremenom u drugoj vožnji stigla do svoje pete uzastopne slalomske pobjede, a ukupno 15. u natjecanjima za Svjetski kup. Švicarka MIchelle Gisin je osvajanjem drugog mjesta ostvarila svoj najbolji rezultat u Svjetskom kupu u ovoj disciplini, dok je Austrijanka Katharina Liensberger drugi dan zaredom i po peti put u karijeri bila treća.

Povratnica u utrke Svjetskog kupa, Amerikanka Mikaela Shiffrin je nakon subotnjeg drugog mjesta u nedjelju ostala bez pobjedničkog postolja osvojivši peto mjesto.

Petra Vlhova je vodeća slalomašica s maksimalnih 200 bodova i vodeća u ukupnom redoslijedu sa 260. Drugoplasirana u ukupnom redoslijedu je Michelle Gisin sa 175 bodova, a treća je Shiffrin sa 125. Leona Popović je sa 17 bodova na 21. mjestu među slalomašicama, a na 32. mjestu ukupnog redoslijeda.

Druga hrvatska reprezentativka 24-godišnja Andrea Komšić završila je prvu vožnju na 50. mjestu sa zaostatkom od 2.81 sekunde za najbržima, odnosno za jednu sekundu lošijim vremenom od onoga koje je bilo potrebno za plasman u drugu vožnju.

Skijašice će se za bodove u Svjetskom kupu ponovno boriti već za četiri dana, u četvrtak, 26. studenoga, kad je u austrijskom Lechu na rasporedu utrka paralelnog slaloma.

Play ponuda
Play ponuda